SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Işık İhlali Kazaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kavşaklarda sık sık ışık ihlali sonucunda meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarınca da kaydediliyor.

Kırmızı ışık ihlali sonucunda kazaların sıkça meydana geldiği Malatya'da zaman zaman kaza anları dönerli olan MOBESE kameralarınca da saniye saniye kaydediliyor.

Malatya merkez Battalgazi kavşağı ile Belediye Konferans Salonu önünde meydana gelen iki ayrı kaza MOBESE kamerasınca kaydedildi. Kazaların, öndeki aracın kırmızı ışıkta durması esnasında arkadan gelen aracın çarpması sonucunda meydana geldiği görüldü.

MOBESE DENETİMLERİ..
Bu arada MOBESE kameralarıyla yapılan saptamalar ve uygulanan cezalarla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

" Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yolculuk yapmalarını sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve her yıl ülke genelinde binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, binlerce insanımızın yaralanıp, birçoğunun sakat kalmasına neden olan trafik kazalarının en aza indirilmesi için günlük rutin trafik denetimlerinin yanı sıra etkili yöntem ve eylemler hayata geçirilmektedir.

Bu amaçla Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kurulumu tamamlanarak hizmete giren Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında 01.08.2009 tarihi itibarı ile artık trafik kural ihlalleri de MOBESE kamera sistemi ile kontrol edilmektedir. Yapılan bu kontrollerde trafik kural ihlali yapan sürücülere özellikle kırmızı ışık ihlali olmak üzere diğer kural ihlallerinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 116.maddesine istinaden cezai işlem uygulanmaya başlanmıştır.

Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için yapılan basın açıklamaların yanında ilimizin çeşitli yerlerine uyarı levhaları yerleştirilmiştir.

MOBESE sistemi kullanılarak 12.10.2009 tarihinden 18.10.2009 tarihine kadar yapılan cezai işlem sayısı;

198 araca kırmızı ışık ihlali yapmaktan,
39 araca durak harici yolcu indirip-bindirmekten,
55 araca ters yönde gitmekten,
4 araca uygunsuz park yapmaktan, toplam 296 adettir."

TRAFİK KAZALARI..
Cengiz Topel Caddesi’nde 28 yaşındaki Y.D. yönetiminde bulunan 06..7223 plakalı otonun çarptığı H.E. adlı çocuk yaralandı.

Çevreyolu’nda 23 yaşındaki A.K. adlı bayan sürücünün yönetimindeki 23..711 plakalı otonun çarptığı 9 yaşındaki İ.P. adlı yaya çocuğun yaralandığı bildirildi.

Hanımınçiftliği Gülsever Mahallesi’nde 44 yaşındaki F.G. yönetiminde bulunan 44..178 plakalı kamyon ile 34 yaşındaki bayan sürücü S.Ö. yönetiminde bulunan 44..332 plakalı otomobil çarpıştı, bayan sürücü yaralandı.

Çukurdere Mahallesi’nde 49 yaşındaki A.B.’nin yönetiminde bulunan 44..225 plakalı otonun çarptığı 9 yaşındaki E.K.’nin yaralandığı bildirildi.

Mehmet Buyruk Caddesi’nde 01.00 sıralarında park halindeki otoya çarpan otodakiler yaralandı. 51 yaşındaki H.E.’ye ait 44..559 plakalı park halindeki otoya, 39 yaşındaki K.D. yönetiminde bulunan 44..055 plakalı oto çarptı. Kazada 22 yaşındaki U.K. ile sürücü K.D.’nin yaralandığı belirtilirken, yaralılar sürücünün 30 yaşındaki Ö.D. olduğunu söylediler.

Doğanşehir ilçesi Sürgü Caddesi’nde 23 yaşındaki G.Ü. yönetiminde bulunan 44..508 plakalı motosiklet ile 39 yaşındaki Ş.H.T.’nin yönetiminde bulunan 80..379 plakalı oto çarpıştı. Motosiklet sürücüsü ile aynı araçta bulunan 23 yaşındaki B.Ü. yaralandılar.

Çulhalı Köyü’nden Hekimhan’a gelmekte olan 50 yaşındaki H.Y. yönetiminde bulunan 44..972 plakalı traktörün devrilmesi sonucu sürücü ile traktörde bulunan 44 yaşındaki R.Y. adlı bayan yaralandı.

Çevreyolu Çöşnük Kavşağı’nda 44..079 ve 44..002 plakalı otolar çarpıştı. Sürücüler 76 yaşındaki D.K. ve 55 yaşındaki Y.B. hafif yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız