SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Işıl Işıl Bir Cilt İstiyorsanız...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:13
Işıl Işıl Bir Cilt İstiyorsanız...
A- A+ PAYLAŞ

Sirke yüzyıllardan beri Türk mutfağının vazgeçilmezi ancak aynı zamanda da ışıl ışıl bir cilde yardımcı oluyor.

Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nden Dermatoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zahide Eriş, elma sirkesinin elmaların fermantasyon sürecinden geçirilmesiyle elde edildiğini ve bu süreçte enzimlerden zengin bir içerik kazandığını belirtti. Eriş, öncelikle uygulanacak elma sirkesinin kimyasal ve koruyucu madde içermemesi gerektiğini ve organik yetiştirilmiş elmalardan elde edilmiş olması gerektiğini belirtti.

ORGANİK ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Doğal alfa hidroksi asitlerden zengindir

- Güneş lekeleri ve yaşa bağlı oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur

- Ölü derinin soyulmasına yardımcı olur

- Cildin doğal PH’ını dengeler

- Akne ve akne izlerini gidermeye yardımcı olur

- Açık gözeneklerin azalmasına yardımcı olur

NASIL UYGULANABİLİR

- Tonik olarak kullanımda 1-2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 lt. suya katılarak pamuk yardımıyla yüze sürülür. Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruyucu ihmal edilmemelidir.

- Ayaktaki nasır ve siğiller için kullanılabilir. Ayak 20 dk. kadar 1/3 oranında elma sirkesi içeren ılık suda bekletilir, sonra kurulanır. Organik elma sirkesiyle ıslatılmış gazlı bez, uygulama yapılacak kısma bandaj şeklinde sarılır ve gece boyu bekletilir. Sabah açılarak yıkanır. Uygulama yapıldıkça hasta bölge yumuşayarak kaybolur.

- Saçlı deride kepek varsa masaj yaparak uygulanıp 20 dk. sonra durulanması kepeği azaltmaya yardımcı olur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız