SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“İşim ve Ailem” Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:45
“İşim ve Ailem” Semineri
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da şehiriçi otobüsle ulaşımı sağlayan MOTAŞ şirketi tarafından, çalışanlarına ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen “İşim ve Ailem” konulu seminer gerçekleştirildi. Belediye Konferans Salonu'nda yapılan seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, İletişim Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan, bazı daire müdürleri ile MOTAŞ çalışanları ve aileleri katıldı.
 
MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, yaptığı konuşmada, “Eğitimle her zorluğun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Bizler eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte Motaş ailesini oluşturuyoruz. Dolayısı ile yılda iki kez olmak kaydıyla ailelerimize de eğitimler düzenliyoruz. Amacımız huzurlu ve mutlu ailelerin oluşturulması suretiyle işini severek yapan çalışan kadrosuna ulaşmaktır. Şoförlerimizin gelişmesine ve yaşadığı sorunların çözümüne yönelik çaba sarf etmek, şoför ile yolcu iletişimini iyileştirmek, şirketimizin ve belediyemizin gözü, kulağı ve sesi olduklarını bilmelerini sağlamak. En önemlisi vatandaşlarımızın eleştirilerine açık olmak, eleştirileri saygı ve alçakgönüllülükle karşılayarak gerekeni emektarca, ustalıkla ve özverili bir şekilde yapmaktır.
 
Başarılı olmanın ilk kuralı evde mutlu olmaktır. Evde huzurlu iseniz işte de başarılısınız demektir. Evde huzurlu olmayan kişi işte de evde de mazeret üretir. Kendi huzurunu bozduğu gibi evdekilerin de huzurunu bozar. İşini severek yapan kişi hem kendine hem eşine hem de çocuklarına zaman ayırır. Çalışan arkadaşlarıma şunu söylemek isterim: İş yerinizde işinizi severek yapın, evinize zaman ayırın, en büyük destekçinizin eşiniz olduğunu unutmayın. Duygularınızı en iyi eşiniz anlar. Onlarla ne kadar fazla vakit geçirirseniz o kadar çok stresten uzak, işinizde ve evinizde mutlu olursunuz” ifadelerini kullandı. 
 
Belediye Başkanı Alican Bozkurt ise yaptığı konuşmada, “Gerçekten çok iyi düşünülerek hazırlanmış olan bu program, inşallah bütün çalışanların eşlerine faydalı olur. Yaptığınız iş zor kolay değil, akşama kadar araç kullanmak, toplumda her türlü olaylarla karşı karşıya olmak ve bunun sonucunda da mutlaka başarılı olmak zorundasınız. Her başarılı şoförün arkasında başarılı bir hanım vardır. Gerçekten arkadaşlarımızın yaptığı iş zor. Onların moral, motivasyon ve desteğe ihtiyacı var. Bu desteğin de ailelerinden geleceğine inanıyorum” dedi.
 
Sinevizyon eşliğinde şöför eşlerinin evde muhakkak eşlerine destek vermeleri gerektiğini söyleyen İletişim Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan, “Evlilikte karşılıklı fedakarlıklar olmalı, yeri geldiği zaman kadın fedakar davranmalıdır. Kadın ve erkek fıtrat gereği birbirinden farklıdır. Aile içerisinde karşılıklı sevgi ve saygı olmalı. Eşler her ne olursa olsun birbirine karşı dürüst olmalıdır. Eşler arasında iletişim çok önemlidir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız