SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşimiz Kolay Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:14
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Elektrikçiler Elektronikçiler Esnaf Odası tarafından Odanın elektronik ve elektrikli ev aleti tamir mesleğiyle uğraşan üyelerinin TSE ile ilgili sorunlarını çözmek amacıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Akkoza Otel’de düzenlene toplantıya; TSE Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, Malatya Elektrikçiler Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, oda yönetimi ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Elektrikçiler Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, “Odamızın kuruluş amacından biriside meslektaşlarımın mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, teknik ihtiyaçlarını karşılamak meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlamak dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak. İthatcıların satış sonrası yetkili servis ağı kurmak veya kurulu bazı servislerle sözleşme yaparak onları yetkili servis tayin etmesi gerekiyor. Servislerin her yıl yapılan sözleşmelerin bir yılsonunda anlaştıkları takdirde süresi bitmeden tekrar sözleşmeyi yenilemeleri gerekiyor. Şöyle ki üyelerimiz yıl içerisinde firmalar tarafından yapılan sözleşmeler firmalarını kapatıyor veya el değiştiriyorlar. Bundan sonra sözleşmenin bitimine bir ay kala servis olarak firmalarınıza iadeli taahhütlü o firmaya sözleşmenin bittiğini yazılı olarak bildireceksiniz. İlimizde bulunan kamu kuruluşlar ne yazık ki esnafı ve sanatkarlara hiç bir zaman yeteri kadar faydalı olamadılar. Şöyle ki ilimizde bulunan iki kamu kuruluşu şehrin 15 kilometre dışında 15 kilometre gideceksin 15 kilometre geleceksin o gün işleme yapılamadığı takdirde 30 kilometre daha gidip geleceksin. Yani meslektaşlarımın işi o kadar kolay değil. Biz bu işlemlerin elektronik ortamda yapılmasını talep ediyoruz. Elektrikçi ve elektronikçi meslektaşlarımın elinde bulunan ölçüm cihazlarının yılda bir sefer kalibrasyon ölçümleri yapılması gerekmektedir buna rağmen ilimizde ölçüm yapacak bir kuruluşun olmadığından üyelerimiz ölçüm aletlerini dışarıya göndererek üyelerimize ayrı bir yük getirmektedir. Elektronik ve beyaz eşya servisi üyelerimiz Malatya’da bulunan TSE kurumuna her yıl 400 veya 500 milyar servis ücretleri ödemektedirler. Bunun karşılığında meslektaşlarıma yeteri kadar hizmet verdikleri görülmemektedir. Bu toplantımız sonunda çıkacak olan sonuçları odamıza kayıtlı üyelerimizle bir araya gelerek bir daha gözden geçireceğiz” dedi.

TSE Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz ise, “Hizmet verilirken bir takım kurallar ve yönergeler var, standartlar var. Ona da uygun hareket etmek durumundayız. Biz elektronik başvuruyu yaklaşık 1 yılı aşkın süredir uyguluyoruz. Başvuruları elektronik ortamda başvuruları kabul ediyoruz. Kalibrasyon ile ilgili bir birimin kurulması için çalışma yapacağız. Sanayi İl Müdürlüğü’nün elinde bir takım kalibrasyonlar var, eğer bu kalibrasyon devredilirse bu hizmet verilir. Bununla ilgili çalışma sürüyor. Bundan sonra birlikte istişare ederek sorunları çözceğiz” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra elektronik ve elektrikli ev aleti tamir işi yapan oda üyeleri sorun ve taleplerini TSE Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz’a aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız