SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşimiz Yok Onu mu Öldürek!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayıp diye polise bildirilen ancak kocasının ailesi tarafından namus meselesi nedeniyle öldürülüp çuval içinde bahçeye gömüldüğü ortaya çıkan kadının kafatasına ulaşılamadı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, polise kayıp diye bildirilen şahıslarla ilgili dosyaları incelemesi esnasında 18 ay önce kaybolduğu bildirilen Hanife Durak (40) adlı kadının aile içi cinayete kurban gittiği ve kayınları tarafından öldürüldükten sonra yine kaynına ait evin bahçesinde gömüldüğü ortaya çıkmıştı.

Hurdacılık yapan M. D. ile 17 yıldan beri evli olan ve çocuğu olmayan Hanife Durak'ın Yamaç Mahallesi'ndeki evde öldürülüp, Hidayet Mahallesi'ndeki kaynının evine getirilerek bahçede gömüldüğü belirlenmişti.

Gece Cumhuriyet Savcısının nezaretinde Hidayet Mahallesi'ndeki eve yapılan baskında kadının kocası M.D. ile 3 kaynı ve evin gelini ile 3 kızı olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alınmıştı. Evin bahçesinde yapılan kazıda ise kemik parçalarına ulaşılmıştı. Ancak yapılan çalışmalarda kadını kafatasına ulaşılamadığı öğrenildi.

Kadının cesedinin bazı bölümlerinin yakılmış olabileceği ihtimalide değerlendiriliyor. Olayın namus meselesi nedeniyle işlendiği iddia ediliyor.

KAYINBABADAN İLGİNÇ SÖZLER, "İŞİMİZ YOK, ONU, BUNUMU ÖLDÜREK"
Kadının kayınbabası olan Osman Durak, "Bizim gelinimiz aşağı yukarı 16-17 aydır kayıp. Kaybolduktan sonra gelinin annesi ile babası geldi. Bizden kızlarını sordular, bulmamız için yardımcı olmamızı istediler. Bende onlara, 'Elimizden geldiği kadarı ile yardımcı oluruz' dedim. Ondan sonra, 'Senin oğlun yaptı" dediler. Bende dedimdi, 'Oğlum, bir tokat vurmuşsa, aç bırakmışsa, çıplak bırakmışsa söyleyin' Oğlum dedim, 'Gece hem el arabası sürüyor, hem de hurda topluyor.' Aradan 1 ay geçtikten sonra gelinin annesi tekrar geldi. Dedi; 'Osman dayı bir haber yok mu?' Dedim, 'Kimi diyor, İstanbul'da, kimi diyor İzmir'de, kimi diyor kaçırmışlar, kimi diyor öldürmüşler, her biri bir şey söylüyor. Kimi diyor, biz İskenderun'da gördük', durum böyle. Olayı öğrenince ben şok oldum. Benim bir şeyden haberim yok. Dün o haberi alınca hiç bir şey anlayamadım. Kim yapmışsa meydana çıkar. Öldürülmüş, öldürülmediyse, bizimki mi yapmış, başkası mı yapmış veya kaçmış mı, göçmüş mü belli olur. Adalet yerini bulur" iddialarında bulundu.

Gelinin oğulları tarafından evin bahçesine gömüldüğü iddiası ile ilgili olarak ise kayınbaba Osman Durak, "Yok gözüm, öyle bir şey yok. Nerede gömüldü? Gidin bakın. Ben buradayım, gece gündüz, kızlarım burada, oğlanlarım burada, nasıl gömüyorlar? Öyle işmi olur? İşimiz yok onu bunu mu öldürek? İspat etsinler, kemiklerini göstersinler. Benim haberim yok. Başkasının haberi varsa söylesin" ifadelerini kaydetti

POLİS 1 METRE ÇUKUR KAZDI
Polisin operasyon esnasında beraberinde götürdüğü kazma ve küreklerle yaptığı çalışmada kadının kemik parçalarına 1 metre derinlikteki çukurda ulaşıldığı öğrenilirken, ceset parçalarının çevredeki evlerin görmemesi için bahçedeki ağacın yanına gömüldüğü görüldü. Ceset parçalarının çuval içinde toprağa gömüldüğü iddia edildi.

Olayla ilgili olarak toplam 8 kişi gözaltında tutulurken, cesedin çıkartıldığı evin önüne polis ekibi konuldu.

YENİ İDDİALAR..
Malatya'da kayıp olduğu polise bildirilen ancak 18 ay sonra Asayiş Şubesi'nin yaptığı araştırma sonucunda namus meselesi nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıkan Hanife Durak adlı kadının cesedinin bir bölümünün oturma odasına gömüldüğü, polisin olayı soruşturmaya başlaması ile birlikte 4 gün önce kemikleri çıkartarak yaktıkları öğrenildi.

Soruşturma kapsamında ortayı çıkan bir başka detayda ise, polisin kayıp kadınla ilgili dosyayı derinlemesine soruşturması üzerine durak ailesinin korkarak, salona gömdükleri cesedin bir bölümünü evlerini önündeki dut ağacının önünde yakıp, külünü de çöpe attıkları iddia edildi.

Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan öldürülen Hanife Durak'ın kocası Mustafa Durak ise ilginç açıklamalarda bulundu, halen eşinin öldürülmüş olmasına ve bu işinde kardeşleri tarafından yapıldığına inanmayan Mustafa Durak, eşinin şuanda Mersin'de bir pavyonda çalıştığı şeklinde kendilerine bilgi geldiğini iddia etti. "Eşim ölmüşte olabilir, olmayabilir. Görmediğim bir olay" diyen Mustafa Durak, "Ben olayın kardeşlerim tarafından yapıldığını ummam. Beraber işe gidip geliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız