SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsimler Aynı Olunca

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'dan Malatya'ya gelen otobüse aynı gün, aynı isimdeki şahıslara para gönderilince zarflar karıştı. Bu arada, Malatya'dan kargo ile gönderilen esrar Sivas'ta ele geçti.

İSİMLER AYNI OLUNCA..
Alınan bilgiye göre, Malatya'da oturan M.A. (60) adlı şahsa oğlu tarafından birisinde 950 YTL, birinde de 600 YTL olan 2 ayrı para zarfı, M.A. (30) adlı başka bir şahısa ise ağabeyi tarafından zarf içinde 20 YTL para gönderildi. İstanbul'dakiler gönderdikleri para miktarlarını telefonla Malatya'dakilere bildirdi. Her 3 zarfın üzerine de alıcı olarak M.A. yazıldı. M.A. (30), ağabeyinden gelen zarfı almak için otobüs firmasının yazıhanesine giderek, zarfı istedi. Görevli nüfus cüzdanı bilgilerini alarak içerisinde 20 YTL para olan zarfı değil, 600 YTL olan zarfı verdi. Bu şahsın yazıhaneden ayrılmasından kısa bir süre sonra M.A. (60) gelerek oğlundan 2 ayrı zarfın gönderildiğini söyleyerek zarfları istedi. Bunun üzerine görevli yine nüfus cüzdanı bilgilerini alarak içerisinde 950 YTL olan zarf ile 20 YTL olan zarfı M.A.'ya (60) verdi. Zarfı açan M.A. (60), "Oğlum bana birisinde 600 YTL, diğerinde ise 950 YTL olan iki zarf göndermişti. Zarfın birinde 950 YTL var, ama diğerinde 20 YTL para bulunuyor. Bu ikinci zarfta 600 YTL para olmazı lazımdı" diyerek itiraz etti.

Otobüs firması yazıhanesindeki görevli kayıtlarını incelediğinde, üzerinde M.A.yazan diğer zarfın aynı isim ve soyadı taşıyan ilk şahsa verildiğini söyledi.

Bunun üzerine M.A.(60) polis karakoluna giderek, M.A.'dan (20) şikayetçi oldu. Gözaltına alınan M.A.(20), kendisine 20 YTL para gönderildiğini, o zarfı almak için gittiğini ve kendisine 600 YTL bulunan zarfın isim ve soyad benzerliğinden dolayı verildiğini söyledi. Polis olayla ilgili olarak dolandırıcılık iddiası ile soruşturma başlattı.

ESRAR GÖNDERMİŞLER..
Bu arada Malatya'dan Sivas’a kargo ile gönderilen paket içerisinde 2 kilo 63 gram uyuşturucu madde çıktı.

Edinilen bilgiye göre bir kargo firması ile Malatya'dan Sivas'a gönderilen paket içerisinde uyuşturucu madde olduğu ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kargo şirketi önünde tedbir aldı. Paketi teslim alan Ş.A. ile M.Ö. (20) isimli kişileri gözaltına alan polis ekipleri, pakette ise 2.63 gram esrar maddesi ele geçirdi. Emniyete götürülen şahıslar, iki yıldır esrar kullandıklarını söyledikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız