SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsimlerini Verin, Valiye İleteyim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:34
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki öğrencilerin taşımalı eğitimden kaynaklı sorunlar nedeniyle, Ankara ve İstanbul’daki öğrencilerden bir - bir buçuk  ay sonra okullarına gidebildiklerini kaydederek, önümüzdeki yıl aynı sorunların yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi.Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise  gecikmenin olduğu yerleşim yerlerinin ismini Ağbaba’dan isteyerek, Malatya Valiliğine sorunu iletip, ilgilenmelerini isteyeceğini kaydetti.

Ağbaba, taşımalı eğitim sorununu Meclis gündemine taşıdı. Veli Ağbaba “Yıllardır devam eden taşımalı eğitim sorunun çözümünü, köy okulunda okumuş bir insan olarak rica ediyorum” dedi. 

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Değerli Bakan; siz de bölgeyi iyi biliyorsunuz. Ankara'da, İstanbul'da okullar 16 Eylül'de açıldı. Burada bulunan milletvekillerinin çocukları 16 Eylül'de okula başladı. Bizim Malatya'da -utanarak söylemek istiyorum- köy çocukları, yoksul aile çocukları maalesef  bir, bir buçuk ay sonra okula gitmeye başlıyorlar. Bunun sebebi, her yıl gerçekleşen bu taşımalı eğitim ihaleleri ve sonrasında yaşanan problemler. Minibüslere ödenecek ücretler bölgeye göre ayarlanmıyor. Bu da ihaleleri geciktiriyor. Bu konuda, önümüzdeki yıl hiç olmazsa -bu yıl geçti- bu ücretlerin düzeltilmesini, bu konuda gerekenin yapılmasını sizden Malatya'da köy okulunda okumuş bir insan olarak rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN YILMAZ: “BEN VALİLİĞE İLETECEĞİM”

Ağbaba’nın talebi üzerine Meclis Genel Kurulunda bulunan  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bir değerlendirme yaptı. Malatya'daki durumun özel bir durum olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bana bir not iletebilirse okul, güzergah ismi, onu Malatya Valiliğimize iletebiliriz, Millî Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla konuyla ilgilenebiliriz. Taşımalı sistem aslında sağlıklı bir sistem. Her köye küçük küçük birimler yapmak yerine, bütün branşlardan hocalarımızın olduğu daha nitelikli eğitimin sağlandığı okulların oluşturulması, oraya da çocuklarımızın taşınması aslında sağlıklı bir yaklaşım. Tabii, nüfusa göre buna bakmamız gerekiyor. Çok düşük nüfusun olduğu yerde kurum oluşturursanız bunun da çocukların eğitim kalitesi açısından problemleri olabilir. Tabii, dediğim gibi özel bir durum. Eğer not verirseniz ben valiliğimize ileteceğim, ilgilenmelerini isteyeceğim.”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız