SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşin Aslı Şu ki!.'

A- A+ PAYLAŞ

Özsan Sanayi Sitesi’ndeki bir depoya, kilidi keserek giren iki şahıs ihbar üzerine polis tarafından yakalandı ve olayın ilginç boyutu ortaya çıktı. İki şahıs, kendilerini dolandıran şahsın deposunu bulup, mallarını emniyete almak için kilidini değiştirdiklerini söylediler.

Depoya girmek isteyen 38 yaşındaki G.A. ve 36 yaşındaki M.Y. adlı şahıslar, polis tarafından yakalandılar. İki şahıs ifadelerinde, deponun sahibi O.G. adlı şahsa 58 bin lira değerinde mal sattıklarını ve paralarını alamadıklarını, şahsın dolandırıcı olduğunu öğrenmeleri üzerine deposunu bulduklarını, işyerinin kilidini kırdıklarını, kendilerine ait malların sayımını yaptıklarını ve kilidi değiştirdiklerini, amaçlarının parasını alamadıkları mallarını kurtarmak olduğunu anlattılar. İfadesi alınan depo sahibi 48 yaşındaki A.A. da kirasını ödemediği gerekçesiyle O.G. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Polis O.G.’yi ararken, işyerine kilidini keserek giren iki alacaklı hakkında “İşyeri Dokunulmazlığını İhlal ve Mala Zarar Verme” suçlamasıyla işlem başlattı.

DİĞER OLAYLAR..
Öte yandan, polise başvuran 28 yaşındaki H.M. adlı şahıs, çalıştığı işyerini arayan birinin, akşam beğendikleri cep telefonunu satın almak istediğini söyleyip verdiği İnönü Caddesi’ndeki adrese getirmesini istediğini, kendisinin telefonu götürdüğünü, fatura işlemlerini yaptıklarını, ancak şahsın banka açıldıktan sonra parayı vereceğini söyleyip bir süre kendisini oyaladıktan sonra aniden telefonla birlikte kaçtığını bildirdi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

38 yaşındaki F.A. adlı kadın da, geçen yıl 44 yaşındaki S.D. adlı şahıstan 500 lira borç para aldığını, karşılığında senet verdiğini, parayı birkaç ay sonra ödemesine rağmen şahsın senedi kendisine geri vermediğini, geçtiğimiz günlerde ise bu senetle ilgili olarak icradan 5.121 liralık ödeme emrinin geldiğini öne sürdü ve savcılığa başvurdu. Savcılık S.D. hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığa başvuran Y.A. adlı vatandaş, Ekim 2008’de taksitle bilgisayar aldığını ve 550 liralık taksit ödediğini, işlerinin bozulması nedeni ile daha sonra ödeme yapamadığını, bu nedenle verdiği senede 2007 tarihinin atılarak icra takibi başlatıldığını, bundan 4-5 ay önce bilgisayarı arıza yaptığı için satın aldığı bayiye tamir amaçlı bıraktığını, iyyeri çalışanının “Seni icraya verdik, git icraya borcunu öde sonra alırsın” dediğini, icra borcuna karşılık evinden haciz yapılıp borcunun karşılanmasına rağmen bilgisayarı vermeyen 28 yaşındaki R.Ş.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. R.Ş. hakkında “Güveni Kötüye Kullanma” iddiasıyla işlem yapıldı.

Yine savcılığa başvuran 45 yaşlarındaki Y.E., Malatya 7. İcra Müdürlüğü’nün R.Y. adlı borçlunun borcuna karşılık haczedilen evini icradan satın aldığını, ancak R.Y.’nin akrabaları olduğunu söyleyen iki kişinin Dabakhane Mahallesi’ndeki işyerine gelip kendisine “Evin tapusunu geri ver, paranın yarısını şimdi, yarısını sonra veririz” dediklerini, bundan iki gün sonra da kendisini “özel numara”dan arayan şahısların evi geri vermesi konusunda kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü. Savcılık soruşturma başlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız