SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşin İçinde İş Çıktı!

A- A+ PAYLAŞ

Otogar'da şehit haberlerini izlerken "Oh ne güzel olmuş, çok iyi olmuş" dedikleri gerekçesiyle tepki gören ve vatandaşların linç etmek istedikleri şahsın da aralarında bulunduğu 3 kişinin "göçmen kaçakçısı", beraberlerindeki 6 kişinin de "sahte kimlikli" Irak uyruklular oldukları ortaya çıktı. Bu arada, Şehir Mezarlığı'nda geçtiğimiz Cumartesi günü örgüt üyesinin mezarı başında slogan attıkları gerekçesiyle 4 kişinin gözaltına alındıkları bildirildi.

OTOGAR’DA..
Otogar’da Pazar günü saat 13.00 sıralarında, devriye görevi yapan güvenlik görevlisi, bir yazıhanenin önünden geçerken, yazıhane önünde bekleyen grup içerisinde bulunan bir şahsın televizyonda yayınlanan şehit haberlerini “Oh ne güzel olmuş, çok iyi olmuş” diye yorumladığı gerekçesiyle “Bizim içim yanıyor, sen ne söylüyorsun” şeklinde tepki gösterdiğini, şahsın da “Onlarda bizim ölümüze seviniyorlar” demesi üzerine, yanındaki iki şahsın araya girip “arkadaşımızı yanlış anladınız” diye uzaklaştırdıklarını, kendisinin olayı polis noktasına bildirdiğini söylemişti. 3 şahıs gözaltına alınırken, olayı duyan vatandaşlar ve esnaflar linç girişiminde bulunmuşlar, bu şahıslar takviye gelen polis ekiplerinin yardımıyla otogardan uzaklaştırılarak Emniyete götürülmüşlerdi. Bu şahısların yanında 6 şahsın daha bulunduğu bilgisi üzerine çevrede yapılan araştırmada, daha sonra Irak uyruklu oldukları ve yurda kaçak girdikleri belirlenen 6 şahıs yakalanmış, ilk 3 şahsın ise “insan kaçakçılığı” yaptıkları anlaşılmıştı.

Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şahısların yakalanmaları ve Otogarda yaşanan olayların detayına girilmediği gözlendi. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

“21.10.2007 günü saat 13.00 sıralarında MAŞTİ’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince yapılan çalışmada şüphelenilen 1-(Ü.B.), 2-(B.T.),3-(S.Ö.) isimli 3 şahıs yakalanmış olup bu şahıslardan Ü.B.’nin üzerinde Blow Magnum Mod.2000 marka ve 7-003899 seri nolu kuru sıkı tabir edilen tabanca ve bu tabancaya ait (5) adet dolu fişek çıkmıştır. Çıkan bu malzemelere geçici olarak el konulmuştur.

Yapılan çalışmalarda yakalanan (3) şüpheli ile yapılan ilk mülakatta yabancı uyruklu (6) erkek şahsı yaptıkları anlaşma karşılığında yurt dışına çıkaracaklarının öğrenilmesi üzerine MAŞTi içerisinde durumlyarından şüphelenilen ve üzerindeki kimliklerde yapılan tespitlerde;

Irak uyruklu olduğu ve gerçek isimlerinin 1-F.A.H. (I.K. sahte kimlikli), 2-D.M.R. (R.K. sahte kimlikli), 3-R.A.H. (İ.D. sahte kimlikli), 4-R.H.A. (S.Ö. sahte kimlikli), 5-E.M.B. (N.Ç. sahte kimlikli), 6-S.S.Ş. (G.T. sahte kimlikli) isimli şahıslar oldukları beyan edilen (6) şahıs yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince ‘TCK 2004 (Resmi Evrakta Sahtecilik), TCK 79 (Göçmen Kaçakçılığı) ve Suç ve Suçluyu Övme suçlarından toplam (9) şüpheli hakkında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte.. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevkedilmişlerdir.

1-F.A.H.,2-D.M.R., 3-R.A.H., 4-R.H.A., 5-E.M.B., 6-S.S.Ş. isimli şahıslar savcılıkça sınır dışı edilmek üzere Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmiş olup, diğer 1-(Ü.B.), 2-(B.T.),3-(S.Ö.) isimli (3) şahsın tahkikatı devam etmektedir."

Her üçü de Hakkari- Yüksekova doğumlu olan Ü.B., B.T. ve S.Ö. adlı şahıslar mahkemece tutuklanırken, Irak uyruklu Süleymaniye doğumlu 6 şahsın ise sınırdışı edilecekleri bildirildi.

MEZARLIKTA GÖZALTI..
Öte yandan 20 Ekim Cumartesi günü saat 16.25 sıralarında Şehir Mezarlığı’nda bazı kişilerin pankart açarak slogan attıkları bilgisi üzerine jandarma ekiplerince; Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği organizesinde 21 yaşındaki S.G., 21 yaşındaki N.H. ve 24 yaşındaki S.Y. adlı bayanlar ile 18 yaşındaki A.Y. adlı şahısın, örgüt üyesi iken ölen A.Ç. adlı şahsın mezarının yanına koydukları “Kahramanlar Ölmez Halk Yenilmez Haklar ve Özgürlükler Cephesi” yazılı pankart ile yakalandıkları bildirildi. Soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız