SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşin Özü Bu'

A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdari Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, eski buğday pazarı esnafıyla bir araya geldi.

Esnafların Ramazan ayını tebrik eden Öz, işler hakkında da bilgiler aldı. Esnaflarla sohbet eden Öz, sorun ve istekleri de not etti. Bir esnafın; "Türkiye'de Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan" demesi üzerine Öz, "İşin özü bu. Üçü de milletin adamı" diye konuştu.

ÖLMEZTOPRAK, ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Arapgir ilçesini ziyaret etti.

Milletvekili Ölmeztoprak`ın ilçe ziyaretine, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, AK Parti Arapgir ilçe başkanı Mehmet Tümer, il genel meclis üyesi Yusuf Bayrak ve Battal Tuncal katıldı. Milletvekili Ölmeztoprak ve beraberindekiler, ilçeye yeni atanan Arapgir Kaymakamı Ercan Turan ile Belediyeyi ziyaret etti.

Ölmeztoprak burada yaptığı konuşmada, ilçedeki tarihi Millet Han`ın restorasyonun büyük oranda tamamlandığı ve çevre düzenlemesi, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında bu yıl için 235 bin TL ödenek ayrıldığını bildirip, kışın muhafazası gereken çatı ve üst kısımları, yani kapanması gereken yerlerinin bitirildiğini aktardı.
Arapgir - Erzincan Kemaliye-İliç arasındaki 96 kilometrelik yolunda yatırım programına alındığını ifade eden Ölmeztoprak, proje tutarının 35 milyon 750 bin TL olduğunu ve 3 yıllık süre dahilinde bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak, belediye salonunda muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda referandum hakkında özetle şunları söyledi:

"12 Eylül 2010'da halk sandıkta konuşacaktır. Biz çocuklarımızın geleceğini düşünmeliyiz. Hayır oyu bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır. Boykotu düşünenler ise bir kez daha düşünmelidir. Elini vicdanlarına koymalıdır. Vicdan yalan söylemez. Bu referandum bir parti ve partiler meselesi değildir. Bugün bu parti var yarın başkası olur. Bir gelecek meselesidir. Daha huzurlu, daha demokratik hak ve özgürlükleri içine alacak bir meseledir ve güzellikler getirecektir."

SORUNLARI DİNLEDİLER

Malatya merkez köy muhtarları vekillere iftar yemeği verip, ardından sorunlarını ilettiler.

Merkez Yaygın Kasabası'na bağlı köylerin muhtarları, Altıntaç Düğün Salonu ve Lokantası'nda AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, Merkez Erenli Beldesi Belediye Başkanı İrfan Varol ve bazı il genel meclisi üyelerinin katıldığı iftar yemeği verdi. İftar yemeği verilmesiyle ilgili muhtarlar adına konuşan Alhanuşağı köyü Muhtarı Ramazan Çiğdem, Merkez Yaygın Göleti'nin bin günde bin gölet kapsamına alınmasından dolayı başta Milletvekilleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtip, Beypınar Göleti'nin de bin günde bin gölet kapsamına alınmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Muhtar Çiğdem, ayrıca merkez köylerin, yol, içmesuyu ve kanalizasyon sorunlarını da Milletvekillerine ilettiklerini kaydetti.

SENDİKALARA ZİYARET

AKP Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, sendikaları ziyaret etti.

Beraberinde, Belediye Meclisi Başkan Vekili Aziz Görgeç, AKP İl Başkan yardımcısı Bülent Tüfekçi, AKP merkez İlçe Başkan yardımcısı Selami Zorver ve diğer partitilerle birlikte önce Hizmet İş Sendikası Malatya Şubesi'ni ziyaret edip, sendika şube başkanı Bünyamin Geleri ve sendika yöneticileriyle görüşen Malatya milletvekili Faruk Öz, burada yaptığı konuşmada, 12 Eylül referandumunda niçin "Evet" oyu istediklerini anlattı.

Millitvekili Öz, 12 Eylül refrandumunda sendikalara da haklar getirildiğine vurgu yaparak, "İşçiler, birkaç sendikaya da üye olabilecekler. Toplu görüşmeler toplu sözleşmeye dönüşüyor" şeklinde konuştu. Milletvekili Öz, 12 Eylül referandumunda, CHP, MHP ve BDP'nin referandumu seçim havasına soktuklarını belirterek, "12 Eylül'de bir parti oylanmayacak, Türkiye'nin geleceği oylanacaktır" dedi.

Bu arada, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ise konuşmasında, "12 Eylül, parti seçimi değil referandumdur. Referandumdaki maddelerin içeriğine bakıldığında hiçbirinin demokrasi, insan hakları ve sivilleşme doğrultusunda, ülkemizi geriye götürmediği, aksine bütün bu alanlarda daha ileriye götürdüğü açıkça görülüyor. Demokrasiye, insan haklarına ve sivilleşmeye oy verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Öz, daha sonra Yol İş Sendikası Malatya Şubesi, Öz İplik İş Sendikası Malatya Şubesi ve Memur Sen Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız