SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşin Peşini Bırakmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:55
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Alevi kuruluşları ile bazı sivil toplum kuruluşları ortak açıklama yaparak, Sivas Olayı davasının zaman aşımına uğramasına tepki gösterdi. 
 
CEM Vakfı binasında yapılan ortak basın açıklamasında CEM Vakfı, Zeynal Abidin Vakfı, Pir Sultan Abdal Derneği ile Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD), Atmalılar Derneği ve bazı köy dernekleri temsilcileri katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan MAKSAD Başkanı Mustafa Yuka, "2 Temmuz 1993 günü, Sivas'ta Pir sultan Abdal'ı anmaya giden 35 can karanlık güçler tarafından hunkarca katledildi" diyerek, "Sanki uyarlanan bir oyun oynanıyordu. Göz göre göre katledilen bu insanların katillerin bir kısmı halen yakalanamadı. 19 yıldır aranan katiller askere gidebiliyorlar, evlenebiliyorlar, ehliyet alıyorlar ama yakalanamıyorlar. Aranan sanıkların bir kısmı ise yurt dışında kendi işleri ile uğraşırken, devlet onları getirip yargılayamadı veya yargılamak istemedi. Bu katilleri yıllarca yakalanmadan idare eden anlayış, şimdi onları zaman aşımı ile kurtardı. Dünyanın hiç bir yerinde insanlığa karşı işlenen suçlar zaman aşımına girmez. Ama konu Sivas Madımak katliamı olunca 35 canın cayır cayır yanması insanlık suçu olarak görülmedi ve dava düştü. Böylece katiller korunarak kurtarılmış oldu. Bundan sonraki süreçten de fazla umutlu değiliz. Korunan sürecin devam edeceğini biliyoruz. Ama biz Alevi örgütleri olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu süreci AİHM'e kadar götüreceğiz" ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız