SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşin Yüzde 50'si Tamamlandı

0
Güncellendi - 2016-07-09 02:03:32
İşin Yüzde 50'si Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

İnşaatı tamamlanan Arapgir Göleti göl alanın membranla kaplanması işinin yüzde 50 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Arapgir Göletinin göl alanındaDSİ 9. Elazığ  Bölge Müdürü Okan Bal, Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Balakçı, DSİ 92. Malatya Şube Müdürü Yusuf Kenan Karabulut, Barajlar ve HES Şube Müdürü Dilek Aydın, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Şube Müdürü Cebrail Polat ve beraberindeki heyet ile oluşan teknik ekip tarafından incelemelerde bulunduğu bildirildi.

DSİ tarafından verilen bilgide, “Arapgir ilçesinde inşa edilen gölet merkez kil çekirdekli, homojen dolgu gövde tipinde inşa ediliyor. Gölette; göl alanı sıyırma kazıları tamamlandı, göl alanında membran altı tüvenan malzeme serilip sıkıştırılması ve drenajlar devam ediyor. Göl alanı çevresi işletme yolunun drenajı ve stablize malzeme çekimi tamamlandı. Dipsavak Vana odası beton imalatları devam ediyor. 2016 yılı sonunda iş tamamlanarak sulamaya açılacak. Yapılan tüm bu çalışmalar ile gölalanın membranla kaplanmasında fiziki gerçekleşme yüzde 50 seviyesine ulaştı.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Göletin, gövde yüksekliği 25,65 metredir. Göletin toplam depolama hacmi 307,500 m3 tür. Malatya’ nın Arapgir ilçesinin 320 dekar mümbit tarım arazisini sulayacak.” şeklindeki bilgide paylaşıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

arapgirgölet1

arapgirgölet2

arapgirgölet3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tuncay kocamaz (7 yıl önce)
    Golet yapılıyor göleti besleyecek su yok kışın kar yağacak yağmur yağacak gölet dolacak arapgirlide sulama yapacak kar yağmazsa yağmur yağmazsa arapgirli nal toplayacak
    0
    0
    Yanıtla