SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşini Kurmak İsteyenler İçin

A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ortak proje ile Malatya'da kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ücretsiz eğitim, danışmanlık, işyeri ve finansman desteği veriliyor.

Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği Programı Malatya'da başladı. Programın tanıtımı için TSO Salonunda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya İŞKUR Müdürü Yaşar Karataş, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Ömer Nalçacı, KOSGEB Malatya İşletme Müdürü Murat Seki, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı ile kalabalık bir topluluk katıldı.

TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, yaptığı konuşmasında, projenin amacının işsizlerin küçük ölçekli işletme kurmak için gerekli yatkınlık ve beceriye sahip olup olmadıklarını tayip etmelerine yardımcı olmak olduğunu belirterek, yeterli bulunan kişilerin gerekli iş planlarını geliştirmek olduğunu kaydetti. Proje kapsamında başlangıç giderleri için 4 bin TL hibe destek sağlanacağını belirten Kabadayı, sabit yatırım gideri için ise proje kapsamında 40 bin TL kredi verileceğini ve vadenin 36 ay ve 6 ayda bir ödemeli olacağını aktardı.

Toplantıya gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu aktararak konuşmasına başlayan ESOB Başkanı Şevket Keskin, artık kadın girişimcilerinde artmasını istediklerini belirterek, kadınların ekonomideki yerini almasını istediklerini söyledi. Keskin, böyle bir projenin başlatılmasından dolayı hükümete teşekkür ettiklerini belirterek, bu tür projelerin artmasını ve özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarında hibe desteklerinden yararlanmasını istediklerini kaydetti. Keskin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile yaptıkları görüşmede hizmet grubundaki esnaf ve sanatkarlara da destek programlarının uygulanacağı müjdesini aldıklarını belirtti.

Programın tanıtımını yapan Girişim eğitim ve Danışmanlık Şirketi Müdürü Mehmet Salman, Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği Programı ile Malatya'da iş kurmak isteyen işsizlere iş kurma fırsatı sunulduğunu aktararak, "Projenin amacı, Malatya ili içerisinde özelleştirmeden ve ekonomik krizden etkilenenlere destek sağlayarak işsizliği azaltmaktır. Hedef kitlemiz, Malatya ilinde özelleştirme yada ekonomik kriz nedeniyle iş kaybına uğramış, iş bulmakta zorluk çeken ve kendi işini kurmak isteyenlerdir. Amacımız, bu kitlenin küçük ölçekli işletme kurmak için gerekli yatkınlık ve beceriye sahip olup olmadıklarını tayin etmelerine, iş kurma sürecinde gerekli iş planlarını geliştirmelerine, işi kurmalarına ve başarı ile devam ettirebilmeleri için gerekli bilgi alt yapısını oluşturmalarına yardımcı olmak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız