SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşkence Etmiş, Yakmış, Aramaya Katılmış!..

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesine bağlı Hamidiye Köyü'nde geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan, biri 9 diğeri 8 yaşındaki iki çocuğun "yakılarak" öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ortaya çıkan detaylar, tüyler ürpertti. Katil zanlısı, kayıp çocukların aranmasına katılmış, yaralı halde ilk bulanmış.. Katil zanlısının iddiasına göre, olayın nedeni çocukların bahçeden meyva çalmalarıymış. Çocuklara işkence ettikten sonra, ellerini bağlayıp, kuru otları üzerlerine yığıp yakmış.. Bu arada, sorgusu tamamlanan katil zanlısı tutuklandı.

JANDARMA'NIN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI..
Hamidiye Köyü'ndeki "vahşet"le ilgili olarak Jandarma tarafından Valilik aracılığıyla özetle şu bilgi verildi:

"24.09.2005 günü saat 17.30 sıralarında Malatya Yazıhan Hamidiye köyünde Hüseyin A. ve Umut Ü. isimli iki erkek çocuğun evlerine gelmemesi üzerine köy halkı ve aileleri tarafından aranmaya başlanıldığını, aynı gün saat 19.30-20.00 sıralarında şüpheli İbrahim Ş. (1982 d.lu) Hamidiye köyünün batı istikametini göstererek çocukların bu yönde gittiğini beyan ettiği, Hamit A. ismindeki vatandaş belirtilen istikamete 3 km mesefedeki alanda arama yaparken İbrahim Ş.’nin de aynı istikamete gelerek aramaya katıldığını, İbrahim Ş.’nin Umut Ü.’yü dere yatağında “çocuğu buldum” diye bağırarak arama yapan vatandaşları Umut Ü.'nün yanına yönlendirdiği, Umut Ü.'nün baygın vaziyette çıplak ve elleri iple bağlanmış vucudunun büyük bir bölümünün ateşle yanmış vaziyette ve yaralı bulunduğu, İbrahim Ş. ilk olay yerinden yaklaşık 20 m uzaklıktaki aynı durumda olan Hüseyin A.'yı gösterip her iki çocuğuda kendisinin bulduğunu, olayın haber alınması ile İbrahim Ş.’nin ev ve müştemilatında yapılan araştırma sonucunda evinin bahçesinde gizlenmiş vaziyette yakalandığını. İbrahim Ş. refakate alınarak olay yerine götürülmüş olay yerinde köy muhtarı ve olaya ilk müdahale eden Hamit A. huzurunda İbrahim Ş. çocukların uzun zamandan beri kendi bahçelerine girerek hırsızlık yaptığını sebze meyve çaldıklarını olay günüde aynı şekilde hırsızlık yaparken görüp kovaladığını ve yakalayarak olay mahaline getirip her ikisininde ellerini bağladıktan sonra işkence yaparak yumruk ve tekmeyle darp ettiği ve üzerlerine arazide bulunan kurumuş dikenleri yığarak ateşle yaktığını itiraf etmesi üzerine Yazıhan C.Başsavcılığının talimatı ile İbrahim Ş.’nün göz altına alındığı. Olay mağdurları Hüseyin A. ve Umut Ü.'nün Yazıhan sağlık ocağında yapılan ilk müdahalelerine müteakip hayati tehlikeleri nedeniyle Malatya Araştırma Hastanesine sevk edildikleri,.."

Açıklamada, çocuklardan Umut Ü.'nün 24 Eylül Cumartesi gecesi, Hüseyin A.'nın ise Pazar günü kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdikleri belirtildi.

NAR ALMAYA GİRMİŞLER..
Çocukların, bir kınaya gittikleri, dönerken girdikleri bahçede nar aldıkları, bu sırada katil zanlısının saldırısına uğradıkları öne sürüldü.

Öte yandan, Hamidiye İlköğretim Okulu 3/A sınıfında okuyan Umut Ü. ve Hüseyin A.'ün birlikte oturdukları sıraya arkadaşları çiçek bıraktı. Umut Ü. ve Hüseyin A.'ün sınıf arkadaşları üzüntülü olduklarını söyledi. Hamidiye İlköğretim Okulu Müdürü Lütfi Hangün ve okulda görev yapan öğretmenler ise toplu halde her iki çocuğun evine giderek baş sağlında bulundu.

Bu arada, Hüseyin A.'nın babası Abdurrahman A., katil zanlısıyla eskiye dayanan husumetlerinin bulunmadığını anlatarak, çok üzüntülü olduğunu söyledi.

Umut Ü.'nün babası Kaya Ü. ise olayın bir kişi tarafından değil, birden çok kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği iddiasında bulundu.

Bu arada, katil zanlısının sorgusunun ardından tutuklandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız