SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İŞKUR Projeleri Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:37
İŞKUR Projeleri Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (MESOB) bağlı esnaf odalarının genel sekreterlerine yönelik yıl sonu toplantısında, İŞKUR projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Esnaf Sarayı’nda yapılan toplantıya esnaf odaları genel sekreterleri katılırken, toplantının açılışında konuşan MESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunu nedeniyle oda genel sekreterlerinin yılın Temmuz ve Aralık ayında iki kez eğitim ile değerlendirme toplantısı yapması gerektiğini ifade ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güneş, hijyene yönelik olarak Temmuz ayında esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak bir çalışma başlatıldığını ve il merkezi ile birlikte 3 ilçede yaklaşık 6 bin esnafın iş yerlerinde tek tek gezilerek bilgilendirme yapıldığını hatırlatarak, Fırıncılar Odası işbirliği ile de fırıncı esnafına Beyaz Önlük Kampanyası düzenlendiğini de anlattı. Malatya’da Ahilik Haftası kutlamalarını da yine başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Güneş, yapılan çalışmalar, hazırlanan sorun ve talep dosyaları ile esnaf ve sanatkarın sorunlarına çözüm bulunması amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler ve girişimler hakkında da bilgi verdi.

MESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş, esnaf odaları genel sekreterlerinde 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunu’nu kapsayan sorumlulukların dışına kesinlikle çıkılmamasını, defter ve kayıtların yasa ve usullere göre tutulmasını, aidat kurallarına tam uyulmasını, esnaf ve sanatkarların yeni gelişme ve değişikliklere karşı zamanında uyarılmasını ve bilgilendirilmesini istedi.

Güneş, MESOB tarafından yürütülen SODES projelerinden birinin sona erdiğini, birinin ise devam ettiğini kaydetti. Toplantının ikinci bölümünde ise Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman ve kurum uzmanlarınca esnaf odaları sekreterlerine İş Kurumu’nun istihdam projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Toman, amaçlarını esnafların istihdam yaparken yardımcı olmak ve teşviklerden yararlanmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, bu konuda meslek kuruluşları ile her zaman işbirliği ve diyalog içinde olmaya çalıştıklarını söyledi. Toman, 5084 sayılı teşvik kanunun sona ereceğini, ancak halen 6 ay ile 54 ay arasında değişen teşviklerin ise yürürlükte olduğunu kaydetti.

Toplantıda daha sonra genel sekreterlere bilgi aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız