SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İŞKUR'dan Açıklama

A- A+ PAYLAŞ

2 bin sözleşmeli iş ve meslek danışmanı alınacak olan İŞKUR tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Mesleği olan veya olmayan ayrımı yapılmaksızın tüm iş arayanlara 'mesleğe yönlendirme" ve "iş bulma" hizmeti sunulacağının belirtildiği açıklamada, “iş ve meslek danışmanı” olacak kişiler işsizlerimize bire bir hizmet verilecektir denildi.

 İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan tarafından yapılan açıklama şöyle ;

" Bilindiği üzere, 61. Hükümet Programında da yer aldığı üzere İŞKUR’ a kayıtlı her işsizin bir “iş ve meslek danışmanı” olacak ve işsizlerimize birebir hizmet verilecektir. Mesleği olan ya da olmayan ayrımı yapılmaksızın tüm iş arayanlara “mesleğe yönlendirme” ve “iş bulma” hizmeti sunulacaktır. Ayrıca, danışmanlar kişilerin mesleki ve kişisel özelliklerini dikkate alarak iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları için yardımcı olacaklardır. Böylece meslek edinme, iş arama, iş bulma ve işte kalma konusunda birebir, kişiye özgü ve yakından takip edilen bir süreç hayata geçirilecektir.

Bu amaca yönelik olarak, Türkiye’ de bir ilk gerçekleşmiş ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekine Bakanlar Kurulu Kararı ile “İş ve Meslek Danışmanı” mesleği eklenmiştir.

Yine aynı şekilde, ilk kez Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenmeye ve belgelendirilmeye başlanan meslek standartları çerçevesinde “İş ve Meslek Danışmanı Ulusal Meslek Standardı” ile “İş ve Meslek Danışmanı Ulusal Yeterlilik” i yayımlanmıştır.

İŞKUR’da görevlendirilmek üzere iş ve meslek danışmanı alımı sürecini başlanmıştır. Bu amaçla, İŞKUR tarafından belirlenen kriterlere sahip olan üniversitelerde düzenlenecek olan, 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kurslarına Ağustos ayı içinde başlanacaktır. Bu kurslara katılacak 3.500 kişi, İŞKUR’da çalıştırılacak 2.000 sözleşmeli iş ve meslek danışmanlığı pozisyonuna başvurabilecektir. İş ve Meslek Danışmanlığı eğitiminden yararlanmak isteyen gençlerin, İŞKUR’ a kayıtlı olmaları ,  Herhangi bir işte çalışmıyor olmaları,  En az lisans düzeyinde mezun olmaları, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları istenecektir.

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, tüm İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle veya Kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecektir. Adaylar, puanı en yüksek olandan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacaktır. Eğitim süresince, Kurum tarafından eğitime katılacak kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ve iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenecek ayrıca bu kişilere genel sağlık sigortası yaptırılacaktır.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, test merkezi bulunan, bağımsız ve bu konuda akredite olmuş kurum/kuruluşlar tarafından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler, “İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi” ne sahip olacaklardır. Bu belgeye sahip olanlar arasından, KPSS B grubu (KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar İŞKUR İl Müdürlüklerinde sözleşmeli İş ve meslek danışmanı olarak istihdam edilecek olup,  Aralık 2011’de göreve başlaması planlanmaktadır. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız