SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşkur'dan Hizmet Noktası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Yeşil Kart Bürosu içerisinde İŞKUR Hizmet Noktası açıldı.

İŞKUR Hizmet Noktasının açılışına Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan,Yeşil Kart Müdürü Ali Topaktaş ile Bayındırlık ve İskan Müdürü Behçet Dengeşik katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdür Durmuş Doğan, "16.03.2011 tarih ve 27876 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yeni bir uygulama başlatılmış olup yeşil kart sahibi olanlara, hiç çalışanı olmayan haneden bir kişiye, bir yıldan fazladır iş arayanlara istihdamda öncelik verilmesi kararlaştırılmıştır. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Yeşil Kart Bürosu İŞKUR Hizmet Noktası ile İŞKUR olarak teşil kartı olan vatandaşlarımız ile çok daha hızlı diyaloga geçerek, bu işsizlerimizi kendilerine uygun işlere gönderme, yeteneklerine uygun istihdam garantili kurslara yönlendirme konusunda öncelik vereceğiz" dedi.

KAYIT DIŞI İSTİHDAMDA YEŞİL KARTLILAR ÇOĞUNLUKTA
İŞKUR Müdürü Doğan, "Ülkemizde ekonomik büyüme ve işsizliğin azaltılması konusunda en büyük sorun, kayıt dışı istihdam olarak değerlendirilmektedir. Kayıt dışı istihdamın önemli sebeplerinden biri de, yeşil kartı vatandaşlarımızın kendilerini sigortalı olarak göstermek istememeleridir. Mevcut uygulamada yeşil kartı olan kişilerin çalışmaya başlaması halinde yeşil kartları iptal ediliyordu. Bu kişilerin işten çıkması durumunda ise tekrar müracaatı alınarak, yeşil kart almaya uygun olup olmadığı bir kez daha değerlendiriliyordu. Bu süreçte maalesef uzun sürdüğü için vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Bu mağduriyeti yaşamak istemeyen işçiler ise, kendilerini sigortalı göstermek istemiyorlardı. Bakanlığımız, müracaat için tekrar başvurunun alınması, yeniden inceleme yapılması gibi bürokratik işlemlere son verdi. Böylece, yeni talebin incelenmesi sürecinde kişilerin mağdur olması önlendi. 6111 sayılı kanunun 65'inci maddesi ile yeşil kartlı vatandaşlarımızın çalışmaya başlaması halinde yeşil kartlarının iptal edilmesinin önüne geçildi. Bu süreçte yeşil kartlar askıya alınacak ve yeşil kart sahibi kişilerin işten ayrılmaları durumunda herhangi bir işleme gerek kalmaksızın tekrar yeşil kartları aktif hale gelecek. Bu uygulama ile birlikte kayıt dışı çalışan yeşil kartlı vatandaşlarımız kayıt altına alınacaktır.Tüm yeşil kartlı vatandaşlarımızı İŞKUR Hizmet noktasından yararlanmaya , kendilerine uygun işlerde çalışmaya başlayarak, üreterek para kazanmanın mutluluğunu yaşamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş ise, "İŞKUR İl Müdürlüğümüze, yaptıkları bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz.Yeşil Kart Bürosundan İŞKUR'a yönlendirmek, yeşil kartlı vatandaşlarımızın İŞKUR'a gidip gitmediğini bilmek yeşil kart görevlileri için zor bir işti. Ancak bundan sonra İŞKUR personelimiz tarafından yeşil kartlı vatandaşlarımıza kendilerine uygun işlere anında yönlendirecek. Mesleki eğitim kursları sürecinde veya işe başladıkları zaman yeşil kartları iptal edilmeyecek. Sadece beklemeye alınacak. İşi bıraktıktan sonra yeşil kartları tekrar kendilerine verilecek. Ben İŞKUR Müdürümüz Sayın Durmuş Doğan'a teşekkür ediyorum.Yeşil Kart Büromuzda ve İŞKUR'da çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. İnşallah bu vesileyle Malatya'daki işsiz sayısının biraz daha azaltılması yoluna gidilmiş olur" dedi.

Konuşmaların ardından Yeşil Kart Bürosu İŞKUR Hizmet Noktasının açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız