SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İslam Araştırmaları Enstitüsü' Sözü

0
Güncellendi - 2016-05-06 16:13:42
'İslam Araştırmaları Enstitüsü' Sözü
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, en önemli projesinin Uluslararası İslam Araştırmalar Enstitüsü olduğunu belirterek, İslami konularda uzman kişilerin yetişmesinin şart olduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İslam alanında her türlü konuyu içinde barındıran proje sayesinde İslam’ın Malatya’da bilimsel ve modern yöntemlerle araştırılma imkanına kavuşturulacağını kaydetti. Karabulut, “Göreve talip olduğumuzda kendi kendimize söz verdik. İnönü Üniversitesi’ni bilimin başkenti yapacağız. Okumak için okuyan gençlik yerine araştıran, deneyen, ülkesine faydalı çalışmalar yapan, inandığı yolda yürüyen, inandığı değerlere katkı sunan öğrenciler yetiştirmek adına her türlü imkanı kullanacağız. Yıllardır planladığım Uluslararası İslam Araştırmalar Enstitüsü’nü İnönü Üniversitesi’ne kazandırmak için projeyi hazırladık. Görevin bana verilmesiyle birlikte ilk işim bu projeyi hayata geçirmek olacak” şeklinde konuştu.

Karabulut, İslami konularda yüksek nitelikli eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama programlarının geliştirileceği Uluslararası İslam Araştırmalar Enstitüsü Projesi’nin İnönü Üniversitesi’ni uluslararası marka üniversiteleri arasına sokacağını ifade etti. Karabulut, “Bu proje, İslam alanında her konuyu içinde barındıran önemli araştırmaların literatüre kazandırılması, İslami konularda donanımlı araştırmacıların ve uzman kişilerin yetişmesi, İslami sahalarda gerekli görülen çalışmaların gerçekleştirilmesi, İslami alanlarda her türlü araştırmacıya çalışma imkanı ve kaynak materyallerin erişimlerini kolaylaştırılması, İslami araştırma merkezlerinin kurulması, kütüphanelerin tesis edilmesi, ilim adamlarının araştırmalar yapmak maksadıyla yabancı ülkelere gönderilmesinin sağlanması, araştırma burslarının ihtiyaç duyan araştırmacılara verilmesi, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi ve üretilecek bilginin geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayacak her türlü yayının desteklenmesi amacıyla faaliyet göstermesi planlanmaktadır. Ülkemizde bir çok alanda gerekli görülen İslami araştırma konularının topluma kazandırılmasının yanı sıra üstleneceği misyon gereği İslam’ı modern ve bilimsel yöntemlerle araştırarak günümüz toplumların dikkatine sunmayı, araştırmacılar ve bilim adamları için katma değeri yüksek bilgilere dönüştürmeyi, İslam hakkında bilimsel çalışmaları ve projelerin sayısının artırılmasını sağlamayı, İslam’ın ilgi alanına giren her konuda önemli bilgi havuzlarını oluşturmayı, Her seviyede eğitim ve öğretim kurumları, kazanç amacı gütmeyerek öğretim görenlere ve doktora yapanlara ücretsiz kaynaklar ve araştırma imkanları sağlamayı, İslam konusunda her türlü yerli ve yabancı kaynakları bünyesinde toplayarak ücretsiz kullanıma açmayı ve alanda çalışanlarla ilgi duyanları kongre, konferans ve sempozyum gibi bilimsel etkinliklerle bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren kişi ve kurumlarla işbirliği halinde yürütülecek olan birçok eğitim ve öğretim programlarıyla İslami sahalarda ilmi çalışmaların toplumda değer bulmasında önemli rol oynayacaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • salih yılmaz (7 yıl önce)
    islami ilimler mi ciddimisiniz
    0
    0
    Yanıtla