SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İslam Barış Dinidir..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin düzenlediği, Prof.Dr. Davut Aydüz'ün konuşmacı olduğu "Hoşgörü ve Barış Dini İslam" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz’ün konuşmacı olarak katıldığı Konferansı; Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Müftüsü Bekir Gerek, bazı İlçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, MAKİAD Başkanı Kubilay Karaaslan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ile kalabalık bir izleyici kitlesi dinledi.

Konferans’ın açılışında konuşan Belediye Başkanı Akın, "İslam barış demektir. Barışın ta kendisidir. İslam kelimesi sözlükte bile barış anlamına gelmektedir. İslam, bütün insanlığı, bir anne şefkatiyle kucaklamak için gelmiştir. Barışın, güvenin, merhametin yardımlaşmanın ve kardeşliği dünya ve ahiret esenliğinin yolu olduğunu bildirmek için inmiştir.

İslam, bütün insanlığı, bir anne şefkatiyle kucaklamak için gelmiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed, dünya kardeşliğinin kurulmasını önemle vurgulayarak (din, dil, ırk, sınıf ayırımı yapmadan) bütün insanlığa şöyle sesleniyor: “Ey Allah’ın kulları! Kardeş olunuz!” “Sizden biriniz kendisi için istediğini, kardeşi için de istemedikçe; Mümin olamaz!” buyuruyor.

Öyle bir kardeşlik olacak ki; “ben”, “sen” ortadan kalkacak. Tek vücut olunacak... Bütün insanlık, bir vücudun uzuvları gibi olacak. “Birbirinizi sevmede, birbirinize acımada ve bir diğerinizi korumada bir vücut gibi olunuz!” işte Peygamberin tavsiyesi. Bir hadislerinde de insanlığa şöyle sesleniyor: 'İnsanların en hayırlısı: İnsanlara faydalı olandır!'

Sadece insanlara değil, hayvanlara yapılan iyilikler de İslam’da övgüye layık görülmüştür.

Çevrenin güzelleştirilmesi için insanlar teşvik edilmiştir. Peygamberimiz bizzat kendisi de çalışarak Medine civarındaki bir bataklığa iki bin kök hurma ağacı diktirip orayı güzel bir bahçe haline getirmiştir. İşte İslam bu! İnsan ile, hayvan ile, çevre ile barış içinde yaşamanın bunca hatırı var İslam’ın yanında. İslam Dini, bütün kâinatı şefkatle kucaklayacak kadar geniş ve kapsamlı bir barışı gerçekleştirmek için gönderilmiştir."dedi.

Daha sonra konferansa geçildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz de şunları söyledi:

"İslamın terörle bağdaştırılamayacağını belirterek; İslam da terör yoktur. Terörün adı İslam olamaz. Kadınların, yaşlıların ve çocukların öldürülmesi İslam’a aykırıdır. İslam da bunlar yoktur. İslam terör ve savaşla adlandırılamaz.

Barış için gelen dinler savaşa alet olmuştur. Bu dinden kaynaklanmıyor. Dini anlamamaktan kaynaklanıyor. Dinler savaşa vesile olamaz. Kur’an - ı Kerim insanlar için Allah tarafından gönderilmiştir. Kur’an – ı Kerim’ de Fetih Süresi vardır. Udeydiye barışından bahsediyor. Yani dünya barışından bahsediyor.

Kur’an – ı Kerim de insan hayatı çok önemlidir. Bir insanı öldüren bütün insanları ve insanlığı öldürmüş gibidir. Önce barış ailede başlayacak. Huzurlu bir aile huzurlu bir toplum demektir. Gıybet toplumun temeline dinamit koymaktır. İslam bunu yasaklıyor. İçki ve kumar insanlığı içten içe kemiren büyük bir kötülüktür. Zekat İslamın köprüsüdür. Zengin ile fakir arasındaki köprüdür. Zengin fakiri unutmayacak ki elindekinin kıymetini bilecek. Yüce Allaha şükür edecek. İslam faizi haram kılıyor, yasaklıyor. Zekat zengin ve fakir insanın kaynaşmasını da sağlayarak dünya barışında insanlık adına bazı duvarları da yıkar.

İslam dinin de zorlama yoktur. Osmanlının 600 sene ayakta kalmasının sebebi budur. Kimseyi dinden dolayı zorlamamıştır. Yani yenidünya düzenini Osmanlı önceden İslam ve Kur’an – ı Kerim’in sayesinde kurmuştur.

Çanakkale savaşında Kürt, Türk, Alevi, Sünni yan yana çarpıştı. Şimdi de yan yana yatıyorlar. Bizi kıskananlar, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler bizi bir birimize düşürmeye vurdurtmaya çalışıyorlar.

Dünya da İslam layık olmadığı bir yerde, ABD’de yapılan bir araştırma da müslüman denince insanların aklına ilk gelen terörist olduğu biliniyormuş, İslam’ın böyle olmadığını barış dini olduğunu nasıl anlatırız. “Dinler arası Diyalog” ile !

Dinler arası diyaloğun temeli dünya barışını sağlamaktır. Dinler arası diyalog dinleri bir masada buluşturup çarpıştırmak değildir. Değişik din adamları ile bir araya gelip dünya barışını sağlama ve insanlara doğruyu ve güzeli göstermektir.

İslam dini terör dini değildir. Barış dinidir. Kur’an – ı Kerim dinler arası diyalogu emrediyor. Diyaloga zıt ayet yoktur. Osmanlılar diyalogda o kadar ileriye gitmişler ki Yahudileri İstanbul’a getirip yerleştirmişler."

Konferansın ardından izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Aydüz konferansın sonun da kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız