SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İslam Hidayet Sistemi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:54:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'Öncelik Bilinci' adlı konferans düzenlendi. 

Ensar Vakfı Malatya Şubesi tarafından, Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Öncelik Bilinci' adlı konferans, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte daha sonra Ensar Vakfı Malatya Şubesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'Öncelik Bilinci' adlı konferansı veren Ensar Vakfı'nın kurucularından olan Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, İslam'ın ve Müslümanların, insanlığın geleceğine dair plan ve projelerin konuşulmadığını, sadece gündeme dikte edilen, aleyhteki gelişmelerden dert yanıp, şikayet ederek hisleri canlı tutmak gibi bir kaderi paylaştıklarını ifade ederek, "İslam, dünya gündemini belirlemek, dünya gidişatını düzenlemek, insanlığa çıkmaz sokaklarda aradığı mutluluğu yaşatmak üzere gönderilmiş hidayet sistemidir. Onun gündemi belirleyebilmesi için Her şeyden önce Müslümanların, bizlerin ona yaklaşımı büyük önem arz etmektedir. Yani biz Müslümanlar İslam'a nasıl yaklaşıyoruz? Siyasi alanda yaklaşık 90 yıldır, 'Avrupalı olduğumuz' iddiasıyla yaşıyoruz. Bu uğurda verdiğimiz her taviz, bir yenisinin kapısını açıyor. Batılı da, kendisine bu kadar kolay teslim olacağımızı düşünmediğinden bize daha büyük güçlükler çıkarıyor. Osmanlı'yı ve İslam'ı resmen inkar ettik. Ama ne yazık ki biz inkarımızla kaldık. Çünkü kimseyi inandıramadık. Başkaları yine bize Osmanlı gözüyle baktı. Yine bizi Müslüman olarak gördü" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız