SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İslami Terör Tanımlaması Kabul Edilemez"

0
Güncellendi - 2017-10-26 02:47:12
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD'de katıldığı "Şiddet Yanlısı Aşırı Terör Örgütleri ile Mücadele Genel Kurmay Başkanları Konferansı'nda", İslam'ın terör örgütleriyle birlikte anılmasının yanlış ve "İslami terör" tanımlamasının kabul edilemez olduğu vurgusunu yaptı.

Akar'ın yanı sıra 73 ülkenin genelkurmay başkanları ile NATO ve Avrupa Birliği temsilcilerinin katıldığı konferansın detayları paylaşıldı.

Buna göre, İslam ile terörün yan yana getirilmemesi ve buna karşı ortak çabanın gerekliliği, Virginia eyaletindeki Amerikan askeri üssü Fort Belvoir'de düzenlenen Genelkurmay Başkanları Konferansı'nda ele alınan önemli konulardan biri olduğu kaydedildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Orgeneral Akar, konuşmasında, Türkiye'nin bölge güvenliğine sağladığı katkıların yanı sıra İslam dininin terör örgütleri ile anılmasının yanlış olduğu ve bu tür tanımlamalara karşı ortak çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Akar'ın bu konudaki vurgusunun toplantıya katılan birçok ülke genelkurmay başkanınca da desteklendiği bilgisine ulaşılırken, Akar'ın "İslami terör" tanımlamasının kabul edilemez olduğuna dikkat çektiği öğrenildi.

Akar, muhataplarına FETÖ'yü anlattı

Genelkurmay Başkanı Akar'ın, konferansta ayrıca Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesine de değindiği ve muhataplarına örgütün, ülkesinin ulusal güvenliğini tehlikeye atmaya kalkıştığı bilgisini paylaştığı belirtildi.

Akar'ın, DEAŞ'a olduğu gibi FETÖ'ye karşı da Türkiye'nin çabalarının desteklenmesi, bu konuda Türkiye ile ortak hareket edilmesi çağrısında bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Dunford'dan "İslami seslere" vurgu

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, konferansın ardından düzenlediği basın toplantısında, DEAŞ terör örgütünün anlatısının alt edilmesinin, bu terör örgütü ile mücadelenin en zor işlerinden biri olduğunu vurguladı.

Dunford, "DEAŞ anlatısına karşı durmak ve onun kendisini tanımlamasını geçersiz kılmak için en çok önem arz edecek şey dikkate değer İslami sesler olacaktır." dedi.

Konferansta bu konunun önemli ölçüde ele alındığını kaydeden Dunford, İslam dünyasının DEAŞ'ın propagandasına karşı çıkmasının önemli olduğunu vurguladı.

Washington, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız