SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşlemlerimizi Yasal Olarak Yürütüyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü'nün, Malatya Belediyesi Encümeni'nin bilboard reklamlarını Malatyaspor'a vermediği şeklindeki iddialarına Belediye Encümeni tarafından cevap verildi.

Belediye Encümeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sözkonusu yerlerin daha önceki reklam sözleşmesi 1.7.2008 tarihinde sona ermekteydi. Bundan dolayı Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar gereğince yapılması gereken işlemlere 1.7.2008 tarihinden sonra başlanması yasaların amir hükmüdür. Belediye Encümeni mevzuatı, kanunu nazara alarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak bu arada Encümen çalışmaları devam ederken ATG reklam tanıtım firması 7.7.2008 tarihinde Encümenimiz'in bu çalışmasına dayanak
teşkil eden Malatya Belediye Meclisi'nin 11.6.2008 tarihli Encümen'e verilen ihale yetkisini kapsayan kararının aleyhine, mahkemeye başvurmuş ve kararın iptalini istemiştir. Aleyhimize açılmış olan bu dava devam etmektedir. Bununla birlikte Belediye Encümeni olarak mevzuat çerçevesinde ihale için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" denildi.

"Belediye Mevzuatı gereğince bu çalışmalarımızı devam ettirirken, üçüncü şahısların bu çalışmalara müdahil olmaları, yasal çerçevede mümkün değildir. Biz yasalara bağlı olarak işlemlerimizi ikmal etmekte ve ihalelerimizi yapmaktayız. İhale ile ilgilenenler, ihalenin yapılmasına mani olmaya çalışan, bu konu ile ilgili Malatya Belediye Meclis kararını iptal ettirmek isteyenleri değil de, bu Meclis kararına dayalı olarak işlem yapmakta olan Belediye Encümen üyelerinin isimlerini de zikrederek suçlaması,
pskolojik baskı altına almaya çalışması etik olmadığı gibi; usule ve yasaya da uygun değildir, çok üzücüdür" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahsedilen açıklamalarda yeterince açıklık yoktur. Açıklamayı yapanların kendilerini ilgilendiren ve kendilerine ait düşünce ve sebeplerden Encümenimiz'i suçlamalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Bütün ihalelerimizde Malatya halkının ve Belediyenin kanunlar çerçevesinde zarara uğramaması için gereken özeni göstermişizdir. Öte yandan basın açıklamalarında birilerinden kimin kastedildiği de anlaşılmamaktadır. Encümen olarak işlemlerimizi yasal çerçevede yürütüyoruz. Bu kanuni mecburiyettir. Açıklamayı
yapanların bu süreçte ki davranışlarını anlamak mümkün değildir. Encümen ve buna bağlı komisyon çalışmaları sırasında gelişen bu durum karşısında, Belediye Encümenimiz sonradan telafisi mümkün olmayacak işlemlere sebebiyet vermemek için hukuk içerisinde ihalenin yapılması hususunda gerekli çalışmaları sürdürmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız