SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşletmeler Önem Kazandı'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Halis Bilden ve TİGEM Hayvancılık Daire Başkanı Feridun Erzurum, Malatya'ya geldi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'ni ziyaret eden TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden ve TİGEM Hayvancılık Daire Başkanı Feridun Erzurum, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Sultansuyu İşletme Müdürü Ahmet Çıra ve işletme personeli tarafından karşılandı. Genel Müdürlüğe atandıktan sonra ziyaret ettiği ilk işletmelerden olan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde, özellikle atçılık ve tohum üretimi konularında brifing alan Genel Müdür Bilden, ayrıca bir toplantı yaparak hedeflerini açıkladı.

Bilden, tarımın dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştiği bir dönemde, ülkemizde de üzerinde önemle durulması gereken stratejik bir sektör olduğunu vurguladı.

Bilden, tarım işletmelerinin ülkemiz tarımına sağladığı katkıların da bir kat daha önem kazandığını, işletmelerde verimliliğin en yüksek noktalara ulaşması için süratle yeni teknolojilere geçileceğini bildirdi. Özellikle kaliteli tohumluk üretimi için sulama yatırımlarına ağırlık verileceğini açıklayan Bilden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki işletmelerde kuraklıkla mücadele için bir eylem planı uygulanacağını ifade etti.

TİGEM personelinin yüksek tempoda çalışması gerektiğini belirten Bilden, toplantıda işletme teknik personeline tek tek konuşma imkanı sunup daha verimli bir üretim için yapılması gerekenler hakkındaki görüşlerini aldı.

TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden ve beraberindekiler, işletmede yetiştirilen ünlü Arap yarış taylarını da inceledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız