SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsmet İnönü ve AKP'li Başkan

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:58
İsmet İnönü ve AKP'li Başkan
A- A+ PAYLAŞ
Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, gazetedeki köşesinde Malatya ile ilgili anekdotlar aktardı. 
 
Munyar'ın, Pazartesi günkü yazısı şöyle:
 
"...İsmet İnönü’yü ‘din düşmanı’ gibi görmek doğru olur mu?
ÖNCEKİ hafta sonunu yeğenim Yasemin Yalçın’ın hayatını Tuncay Kan’la birleştirdiği nikah-düğün için Malatya’da geçirdim.
NTV’de Vedat Milor’un tavsiye ettiği mekanlar arasına giren Gündüzbey’deki Susesi’nde sabah kahvaltısı yaparken Yeşilyurt ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve Necdet Narin’le sohbet ettik.
Mehmet Kavuk’a Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye sürekli İsmet İnönü dönemindeki bazı icraat ve belgelerle yüklendiğini anımsattım, anılara döndü:
- Daha önce de söylemiştim. Ben İsmet Paşa’nın evinde iftar sofrasına misafir oldum. Mevhibe Hanım bizzat bize ikramlarda bulundu.
Ardından ekledi:
- Savaş yıllarında yaşadığı tecrübelerden dolayı İsmet Paşa, Arapları pek sevmezdi. Ancak, İsmet Paşa’nın din düşmanı gibi görülmesi doğru olmaz.
Kuran kurslarından örnek verdi:
- Kuran kursları bir dönem kapalı kaldı. Ancak, açan da yine İsmet Paşa’dır. Nitekim o günlerde ben de kuran kursuna gitmiştim.
Başbakan Erdoğan, İsmet İnönü’yü “din düşmanı” gibi gösteren söylemleri sürdürürken, o dönemlerin yakın tanığı Mehmet Kavuk’un anısını bir kez daha aktarmak istedim.
 
Okuma rekorları kırdırdı, şimdi kitap alışverişi kültürünü yerleştirecek
MALATYA’nın Trabzonlu Valisi Doç. Ulvi Saran, geçen gece saat 22.30’da aradı, doğrudan konuya girdi:
- 1-6 Mayıs 2012’de belediye ve valilik birlikte “Malatya Kitap Fuarı”nı düzenliyoruz.
- Nereden çıktı kitap fuarı projesi?
- 2009 yılında başladığımız “Malatya Okuyor” kampanyamız, ilimizde özgün bir sosyal etkinliğe dönüştü. 
Şimdi, kitap alışverişi kültürünü de geliştirmek istiyoruz.
Ardından “Malatya Okuyor” kampanyasından bazı verileri sıraladı:
· 2011’de 24 bin 
822 kitapseverin katılımıyla ülkemize Guinness Dünya Kitap Okuma Rekoru kazandırdık.
· Kampanyamız 2009-2010 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde başladı. 
İl merkezinde 79 bin 
956 öğrencimiz 584 bin 352 kitap (20 milyon 
615 bin 400 sayfa) okundu.
· 2010-2011 eğitim öğretim yılında il genelinde 8 ayda 145 bin 940 öğrenci 2 milyon 39 bin 331 kitap (202 milyon 57 bin 873 sayfa) okundu.
· 2011-2012 eğitim öğretim yılında Malatya genelinde 3 milyon kitabın okunması hedefleniyor.
Saran, kampanyayı cezaevine de taşıdıklarını anımsattı:
- Kampanyaya 1 yıl boyunca 457 tutuklu katıldı. 1 milyon 807 bin 916 sayfaya denk gelen 6 bin 70 kitap okundu.
Sonra “Malatya Kitap Fuarı” hazırlıklarına döndü:
- MalatyaPark’ın yanında 5 bin metrekare kapalı alan yaratacak şekilde çadır kurduk. Fuarımıza 240 dolayında yayınevi katılacak.
Vali Saran, Malatya’yı öne çıkaracak iş üretme konusunda yerinde duramıyor. Kimi gün, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” listesini önüne koyup, tek tek patronlarına telefon ediyor:
- Sizi Malatya’ya yatırıma bekliyoruz.
Bir başka gün, “Simgesi kayısı olan film festivali düzenlemeliyiz” kararı alıp, hızla hayata geçiriyor. Bu kez aynı hızlı adımı “Malatya Kitap Fuarı” için atıyor...
 
Tekstilin duayeni Mahmut Çalık fahri doktor oluyor
İSTANBUL Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri’nin (İTKİB) 124 üyesini ödüllendiği törende tekstil sektörünün duayenlerinden Malatya’daki Anateks’in sahibi Mahmut Çalık’la (Ahmet Çalık’ın babası) karşılaştım:
- 18 Mayıs’ta Malatya’ya bekliyoruz.
- Hayırdır?
- İnönü Üniversitesi bana “fahri doktor” ünvanı verecek.
Bu bilgiyi duyan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, hemen altını çizdi:
- Mahmut Çalık, sanayinin profesörleri arasındadır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız