SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsmet İnönü'den Ders Alın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kamu İhale Kanunuyla ilgili yaptığı konuşmada, İsmet İnönü’nün eşine verilen 3 metrelik bezin parasını ödediğini belirterek, " AKP döneminde böyle bir şeyin olması mümkün mü?" diye sordu. Ağbaba, Malatya Belediyesi’nin Parkmetre ve fidan alım ihalelerine de dikkat çekti.

“Kamu İhale Kanunu yürürlüğe girdiği 2003 yılından beri  on bir yıl boyunca her torba kanun geldiğinde mutlaka değişiyor.Bu kanunun bu kadar değişmesinde iyi niyet aranabilir mi?” diyerek konuşmasına başlayan CHP Milletvekili Ağbaba, “AKP on iki yılda en çok Kamu İhale Kanunu'nu değiştirdi, diğer hiçbir kanunu değiştirmedi, sürekli Kamu İhale Kanunu'nu değiştirdi. Sağa çevirdi olmadı, sola çevirdi olmadı. Her seferinde en uzman olduğu ihale konusunda farklı değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin sebebi şeffaflık olabilir mi? Hayır. Amaç haksızlığı, hukuksuzluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı önlemek olabilir mi? Hayır. Rantı, rüşveti engellemek olabilir mi? Hayır. Bu değişikliğin tek bir amacı var. "İhaleleri kendi yandaşlarıma nasıl veririm, kendi partililerime nasıl veririm." İşte bu yüzden bu kanun her seferinde değiştirildi.”dedi.

SAYIŞTAY RAPORLARINI NİYE GİZLEDİĞİNİZ ORTAYA ÇIKTI

“İhale kanunlarını bizim dışımızda bu kadar sık değiştiren bir başka ülke var mı dünyada?  Yakınımızda başka bir ülke var mı, yok; Afrika'da var mı, yok.” Şeklinde konuşan Ağbaba, “Soruyu başka şekilde de soralım.Ülkemizde  defalarca  değişen başka bir kanun var mı? O da yok. Sayıştay raporları ilk kez Mecliste görüşülemedi. Millî iradeyi ağzından düşüremeyen Hükümet, millî irade adına denetim yapan, halkın vergilerinin hesabını soran Meclise ilk kez bunun yaptırmadı, ilk kez Hükümet hesap veremedi. Kendisinden ve yaptıklarından korkusu yoksa bir Hükümet hesap vermekten niye kaçar? Çünkü korktuğu, çekindiği, açık verdiği durumlar var. 17 Aralıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu, en büyük hırsızlığı ortaya çıkınca Sayıştay raporlarının Meclise, huzurumuza niye getirilmediği anlaşıldı.”ifadelerini kullandı.

BİR O DÖNEME BİR DE SİZİN DÖNEMİNİZE BAKIN

Konuşmasında AKP’yi yolsuzluklar konusunda eleştiren Ağbaba, “Siz her konuşmanızın başında tek parti dönemini söylüyorsunuz, her konuşmanızda cumhuriyet dönemiyle karşılaştırıyorsunuz. Ben size buradan tekrar tavsiye ediyorum. 17 Aralıkta yaşanan hırsızlığı, yolsuzluğu cumhuriyet tarihiyle bir karşılaştırın, bakın karşınıza ne çıkacak. Hep küfrettiğiniz, her fırsatta küfrettiğiniz, zaman zaman "İki ayyaş" dediğiniz o insanların dönemiyle yapılan yolsuzlukları, hırsızlıkları bir karşılaştırın, karşınıza ne çıkacak?”dedi.

İNÖNÜ  3 METRE BEZ FATURASINI MECLİSE SUNDU 

CHP Milletvekili Ağbaba, İsmet İnönü’nün yaşamından bir örnek vererek  devam ettiği konuşmasında ;  “Her fırsatta İnönü'ye, Atatürk'e küfrediyorsunuz, eleştiriyorsunuz. Size bir örnek vermek istiyorum, bakın, İnönü, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Malatya gezisi yapıyor. Malatya gezisinde bizim Malatyalıların kurduğu, cumhuriyetin kurduğu bir Sümerbank fabrikası var -sizin peşkeş çektiğiniz, yerinde yeller esen Sümerbank fabrikası- o fabrikadan 3 metrecik bir bez İsmet İnönü'nün eşi rahmetli Mevhibe Hanım'a veriliyor. Gün geliyor, iktidar değişiyor, iktidar partisinin bir milletvekili Mecliste bu konuyu gündeme getiriyor, diyor ki: "Ey İnönü, sana Malatya'ya yapmış olduğun ziyarette Sümerbank’tan 3 metre bez verildi, bunun hesabını ver." İnönü, Özel Kalem Müdürü aracılığıyla evinden faturayı-belgeyi getiriyor, Meclise sunuyor. Tabii, bu size masal gibi geliyor, çünkü kendi döneminizle karşılaştırdığınız zaman böyle bir şeyin olması mümkün mü? Değerli arkadaşlar, 3 metre bez alarak devletin imkânlarını kendi çıkarları için kullandığı iddia edilen İnönü bu cevabı veriyor. İnönü'nün bu yönünü de kendinizle karşılaştırmanızı sizden rica ediyorum.” Dedi. 

MALATYA BELEDİYESİ’NİN FİDAN VE PARKMETRE İHALELERİ 

İhale kanunuyla ilgili değerlendirmesinin ardından Malatya Belediyesi’nin yaptığı ihalelerden söz eden CHP Milletvekili Ağbaba “Malatya Belediyesinde 13 Aralık 2011 yılında boylu fidan alım ihalesinde 2.200 fidan için 1 trilyon 753 milyar 480 milyon lira ödendi. Malatya fidanın merkezi, kayısının merkezi, her türlü tarım ürününün merkezi. 2 Bin 200 fidan için ödenen para ortada. İhalede yolsuzluk var mı, yok mu araştırma imkânımız olmadı. Malatya Belediyesinin bir başka konusu da parkmetre ihalesi, bu konuda da maalesef bir araştırma imkânımız olmadı. Çünkü her seferinde bu kanunları değiştiriyorsunuz ama bunun hesabı sorulacak sizden.” Şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız