SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsmet Paşa'nın Adını Ağzına Alamazsın"

0
Güncellendi - 2018-04-20 04:00:43
A- A+ PAYLAŞ

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Tezcan, Türkiye'nin sıcak bir gündemle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"Dün tek adam koalisyonun sözcüsü Devlet Bahçeli, çıktı erken seçim çağrısı yaptı." diyen Tezcan, şöyle konuştu:

"Tek adam koalisyonunun büyük ortağı AK Parti ve onun Genel Başkanı Erdoğan'ın ne dediğini merak ediyorduk. Bugün toplandılar, görüştüler, danıştılar. Koalisyon sözcüsü '26 Ağustos'ta erken seçim istiyorum' demişti. Koalisyonun büyük ortağı ve onun Genel Başkanı Erdoğan çıktı dedi ki '24 Haziran 2018'de seçim yapacağız.' Öyle bir telaş ve şaşkınlıkla vermişler ki kararı o gün üniversite sınavı var. O sınavın tarihine denk getirmişler. Şimdi muhtemelen sınav tarihiyle oynayacaklar. 1,5 milyon evladımızın hazırlandığı sınav tarihi ile oynayacaklar."

"Yarın seçim olacakmış gibi hazırız"

Kendilerinin erken seçim çağrısı ile görüşlerini dün çok net bir şekilde açıkladıklarını bildiren Bülent Tezcan, "Erdoğan ne der, AK Parti ne der, hangi planı yaparlar diye değil, biz dün çok açık bir şekilde çıktık ve söyledik. Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız." dedi.

Bunu her sorulduğunda dile getirdiklerini anımsatan Tezcan, CHP olarak hiçbir zaman seçimden kaçmadıklarını dün "hodri meydan" dediklerini bugün de aynı şeyi söylediklerini açıkladı.

Tezcan, "Şimdi başka bir şeyi de milletin bilmesinde fayda var. Bu hükümet, yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı yönetememenin ikrarıdır. Türkiye'nin bütün temel meselelerinin sebebi ve sorumlusu tek adam rejimidir." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'yi yönetemeyen, içeride ve dışarıda bir büyük sıkıntının içerisine sokan, yalnızlaştıran bir tek adam yönetimi var." görüşünü paylaşan Tezcan, AB İlerleme Raporu'nun yayınladığını hatırlattı. Tezcan, şöyle devam etti:

"Şunu bilmekte fayda var. AB İlerleme Raporu, cumhuriyet tarihimizde aleyhimize yayınlanan en sert, en olumsuz rapor. Bu raporda özellikle Türkiye'de son dönemde yaşanan OHAL uygulamaları şiddetli bir şekilde eleştiriliyor ve Türkiye'nin OHAL'e derhal son vermesi gerektiği ifade ediliyor. Hukukun üstünlüğü ve temel hakların yok edildiği ve bu konuda AB'den dev adımlarla uzaklaşıldığına rapor işaret ediyor."

Bu raporun Türkiye'nin Avrupa değerlerinden hızla uzaklaşmasını ifade ettiğini belirten Tezcan, bu tablonun sorumlusunun ise Türkiye'deki "tek adam rejimi ve AK Parti Hükümeti" olduğunu ileri sürdü.

Uygar dünyadan hızla uzaklaşan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Tezcan, CHP olarak kendilerinin her zaman AB fasıllarının açılmasından ve müktesebatın buna göre düzenlenmesinden yana olduklarını söyledi.

"AB istedi" diye değil, bu değişiklikleri Türkiye hak ettiği için yapılmasını istediklerini vurgulayan Tezcan, "Bizim insanımız hukukun üstünlüğünün olduğu bir Türkiye'yi hak ediyor, yargı bağımsızlığının olduğu bir ülkeyi hak ediyor, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir Türkiye'yi hak ediyor." diye konuştu.

"İsmet Paşa'nın adını ağzına alamazsın"

Türkiye'nin İsmet İnönü'nün 1963 yılında attığı imza ile bu noktada önemli bir yola girdiğini anımsatan Tezcan, ondan sonraki süreçte de hükümetlerin kendilerince emek verdiğini anlattı.

Şimdi ise AK Parti Hükümetinin tabloyu başka bir noktaya taşıdığını öne süren Tezcan, "Bu anlayıştaki bir Erdoğan, doğal olarak İsmet İnönü gibi bir vatanseveri, yurtseveri anlayamaz." dedi. Tezcan, şunları söyledi:

"Dünkü grup toplantısında çıkmış, Malatya'da İnönü Üniversitesini söyleyecek, 'Adını anmayacağım.' diyor. İsmet Paşa'nın adını anmayacakmış. Anma. 'Adını anmayacağım.' dediğin İsmet Paşa'nın adını büyük önder Mustafa Kemal Atatürk nasıl anıyordu, ne diyordu ona İnönü Zaferi'nden sonra, en karanlık günlerimizde, 'Siz İnönü'de sadece düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz.' diye İsmet Paşa'ya telgraf gönderiyordu. Tabii ki Atatürk'ün takdirle andığı birini senin takdirle ya da herhangi bir şekilde anabilmeni beklemiyoruz. Çünkü o kadroların gelecekle ilgili kaygılarından zerrece pay alsaydın Türkiye bugün dış politikada bu noktada olmazdı.

Çünkü geldiğin çizgi buna müsait değil. Sen, geldiğin çizgi, aldığın ders, okuduğun üçüncü sınıf broşürler, fesli delinin yazdığı broşürler. 'Keşke Yunan galip gelseydi.' diyen fesli delinin arkasından gidiyorsun sen. Onun için Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisini anlayamazsın. Sen olsa olsa fesli delinin dilinden anlarsın. O yüzden İsmet Paşa'nın adını ağzına alamazsın, alsan da yakışmaz zaten. O büyük devlet adamı Lozan'da milletin çıkarı için yumruğunu masaya vurdu. Sense askerinin başına çuval geçilirken seyirci kaldın."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    AMA SİZ REİSİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'INKİNİ HER GÜN AĞZINIZA ALIYORSUNUZ?
    0
    0
    Yanıtla
  • atatürkün askeri (5 yıl önce)
    ARAS BEY TEBRİKLER..İYİ KAPAK YAPMIŞSINIZ ELEMANI
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (5 yıl önce)
    Genel başkanınız bundan iki ay önce 17 ay sonraki seçimler öne alalım erken seçim yapalım dedi. Neden şimdi alınan karara tepki gösteriyorsunuz. Tabi 1,5 sene maaş ve meclis avantajlarından olacaksınız.Böyle ikiyüzlü siyaset olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Ismet pasayi,t,c,savunanlar,turk,milleti,ve,dunya Tanir,yabancilarin,uszakligini,,yapanlar sevmez,
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Herkes haddini bilecek. . . #AtatürkTürkiyedirTürkiyeAtatürk.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (5 yıl önce)
    BİZ DE ALMADIK ZATEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (5 yıl önce)
    CHP. Siz siyaset bile yapamayacak düşünceye sahipsiniz ama siz konuştukça küçük çocuklar bile gülüyor zavallısınız siz Ebu cehil torunlarısınıf islamiyeti yaşamaktan uzaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    ismet paşa milli kahramandır.ismet paşa Atatürkün en yakın arkadaşı cumhuriyetin kurucusu ve ATATÜRK DEVRİM VE İLKELERİNE İNANMIŞ VE UYGULAMAYA GEÇİREN BİR İNSANDIR.ikinci dünya harbinden dünya devleri araqsından siyasi dehası ile ülkeyi savaşa sokmayıp bir tek vatandaşımızın burnunun kanamasına müsade etmeyen müstesna bir insandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dadımoğlu (5 yıl önce)
    Merak etmeyin düne kadar Atatürk'ü kötüleyenler dün Atatürkçü oldu bugün İsmet İnönü'yü kötüleyenler yarın İnönücü olurlar, yazın bunu aklınıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Şimdi ben bu iş bilmez adama tek soru sorsam 6 ay düşünür... gecmıs bize tarıh dersi veriyor... Atatürk ün resmini kaldırıp kendı resimini paraya basan kim? İnönü degıl mi... nedenini açıklasın bana bu Tezcan... açıklamayamaz.. tıpkı bugünkü Türk millerine uydurulan tarıh gibi...Yunan galip gelseydi dıyen deli mi? Adam orda sizinle dalga geciyor Tercan efendi. Yunan’ı yendık bu devrimleri yaptınız... Yunan kazansa sizin yaptığınızı yapmazdı diyor adam.. tüm islam lideri Osmanlı’yı silmişsiniz Alo tezcan bey! Kurtuluş savaşını kazandın da 1923 cumhuriyet kurdunda niye İngilizler 1934 te İstanbul da işgale son verıp kendı ıstekleri ile gıttıler? adamlar 11 yıl neyi bekledi? Ben söyleyeyim... Osmanlı’yı yasal olarak ta yok et önce gorucez öyle gıdıcez dediler... dedıgımızi yapmazsan çıkmayız dedıler. Bakın devrimlere 1923 —1934 arası Tercan efendi? ingılızler ne demıs onu yapmışız gecmıs burda masal anlatma mıllete. Bu halk uyandı ve sizler yerli degılsınız sadece rol yapıyorsunuz.. bir gün sizde gıdeceksınız rahat olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • bi defa para neden basılmış haberin bile yok.o dönem darphane yok.ingilterede para basılıyor ancak gemi ile gelirken gemi batıyor.mecburen başka ülkeler kullanmasın diye kendi resmini basarak tekrar para bastırıyor.ondan bundan öğreneceğine az araştır.kendi aklınla hareket etmeyi öğren.İngilizlerin ne zaman gittiğini bile bilmiyon.vahdettin neyle kaçtı ülkeden .İngiliz zırhlısına binerek kaçtı.1934 te soyadı kanunu çıktı.o övündüğün Osmanlının kuruşuna kadar borcunu İNÖNÜ ödedi.yav işte kimden öğrendiğiniz belli de tarihi.neyse.sandıkta millet gösterecek
    0
    0
    Yanıtla