SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsmet Paşa'yı Andık

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:54:10
İsmet Paşa'yı Andık
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 42. yılında memleketi Malatya'da anıldı.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki İnönü Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta Malatya Valiliği, 2. Ordu Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Malatya Barosu adına çelenk sunuldu.

Törene, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Anıttaki törenin ardından Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda anma programı düzenlendi.

Anma programında İsmet İnönü'nün askeri kişiliğine değinen 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli İstihkam Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, "İsmet Paşa, mükemmel bir ahlak, tavır ve davranışa, takdire değer bir bilgi ve görgüye sahiptir. Astlarına, üstlerine ve çevresine emniyet, itimat ve sevgi aşılayan, daima bundan başarılı olan güvenilir bir subaydır" dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Akbulut'un 'Atatürk ve İsmet Paşa' adlı şiiri okumasının ardından Malatya Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Hüseyin Kara ise, '2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü' konulu bir sunum yaptı.

Kara, "Arkasında ne olduğunu bilmediği kapıyı hiçbir zaman açmamış, hep planlı yaşamıştı. Savaşlar kazanmış muzaffer bir kumandan, inatçı bir diplomat, Cumhuriyet kurmuş bir devlet adamı, ideal bir eş, örnek aile babası, ülkenin unutulmaz Milli Şefi idi. Hayranları kadar düşmanları da olmuştu. Sevenleri kadar nefret edenleri de ama kimse onu görmezden gelememişti" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız