SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İspanya ABD Donanmasındaki Fırkateynini Çekti

0
Güncellendi - 2019-05-15 02:47:04
İspanya ABD Donanmasındaki Fırkateynini Çekti
A- A+ PAYLAŞ

İspanya Savunma Bakan vekili Margarita Robles, İspanya’nın gönülsüz bir şekilde İran ile ilgili herhangi bir çatışmanın için çekilmek istemediğini söyledi. Abraham Lincoln Uçak gemisi eşliğinde İran Körfezi’ne gönderilen ABD Donanmasıyla ortak hareket eden Fırkateyni Méndez Nunez’i geri çeken İspanya Savunma Bakan vekili Margarita Robles konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İspanya hükumetinin “ciddi ve güvenilir bir partner” olduğunu ancak, bunun yalnızca Avrupa Birliği ve NATO ile yapılan anlaşmalara bağlı olduğunu söyledi.

İspanya’nın Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, Washington ile İran arasındaki anlaşmazlık sebebiyle Körfeze gönderilen ABD donanmasının içinde geçici olarak yer alan İspanyol firkateyni Méndez Núñez’in 125 mürettebatıyla birlikte bu gruptan ayrılması emrini verdi. ABD donanması halen Kızıl Deniz ile Hindi Okyanusunu birleştiren Mendez boğazından geçti ve İran Körfezine girmek için Hürmüz boğazına doğru yol almakta.

Bakan Robles, İspanya’nın yalnızca AB ve Uluslararası Teşkilatlara olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek “Biz ortak pozisyonumuzu buradan alırız” dedi.

İspanya’nın Fırkateyn Mendez Nunez’in Nisanın 30’inden 31 Ekime kadar sürecek ortak eğitim ve çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla bir yıl önce planlanan bir tatbikat için ABD’nin Lincoln Uçak gemisinin liderliği altındaki filoda geçici olarak yer aldığı, İspanya’nın, ABD donanmasında başka bir gemisinin bulunmadığı kaydedildi. İspanyol gemisinin Akdeniz, Kızıl Deniz, Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi ve Pasifik Okyanusunu geçtikten sonra Kaliforniya’nın San Diego limanına gitmesi planlanmıştı.

Madrid, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız