SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İspanya'da İnceleme!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Diş Teknisyenleri Derneği tarafından hazırlanan “Diş Protezciliğindeki Yeni Gelişmelerin Avrupa Boyutunda İncelenmesi” isimli proje AB tarafından desteklendi.

Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajansı tarafından Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik faaliyet alanı kapsamında 2007 Yılı Teklif Çağrısı döneminde alınan proje başvurularından yapılan değerlendirmeler sonucu desteklenmeye değer görülen proje kapsamında, proje konusu ile ilgili olarak İspanya’da bir dizi inceleme ve sektör gezileri yapılacaktır.

Projenin diğer yerel ortağı olan Diş Hekimleri Odası’nın da katılımıyla toplam 10 yararlanıcı ile birlikte 1 haftalık süre içerisinde İspanya’da proje kapsamında çeşitli çalışmalar yapılacak olan ziyaretin 4 Haziran 2008’de başlayacağı belirtildi.

Proje sorumlusu Yusuf Ekici; hazırlanan projenin şu amaçları gerçekleştirmeye yönelik olduğunu belirtti.
“Diş protezciliğindeki yeni gelişmelerin AB ülkelerindeki uygulanabilirliğini yerinde görmek, diş protezciliğindeki yeni geliştirilen alet ve makinelerin kullanımlarını görmek, çeşitli protez maniplasyonlarını görerek tecrübe geliştirmek, AB üye ülkelerde hekim—teknisyen işbirliğini yerinde görmek, diş teknisyenliği mesleğinde yeni istihdam alanları yaratmak, ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek ile yeni geliştirilen ortodonti tekniklerini ve uygulama alanlarını görmektir” dedi.

Ayrıca, Yusuf Ekici; “Bu proje ile, Avrupa’da yapılan diş estetiği uygulamalarını ülkemize taşımayı, kültürler arası bilgi alış verişinde bulunmayı, Avrupalılık bilincini geliştirmeyi, karşılıklı etkileşimle mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerimizi artırmayı, farklı bir ülkede yaşama deneyimi kazanmayı, temel düzeydeki yabancı dil bilgisini geliştirmeyi, gelecekte AB ülkeleri ile işbirliğini devam ettirmeyi ve AB ülkelerinin kültürlerini ve dişçilik eğitim sistemlerini tanımayı amaçladık” diyerek, bundan sonra yapacakları çalışmaları da şöyle özetledi:

“Bu yıl da 2008 yılı proje teklifi döneminde Diş Teknisyenleri Odası adına hazırladığımız diğer bir projemiz de Ulusal Ajans tarafından yapılan ön incelemede 1. elemeyi geçmiştir. Bu yılki kabul edilen projelerin Haziran’ın ortalarına doğru sonuçlanmasını bekliyoruz. Dernek olarak bu tür yenilikçi çalışmaları sürdürerek sektöre ve Malatyamıza yeni projeler kazandırmayı ilke edindik”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız