SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İspendere'de Sondaja Devam!

A- A+ PAYLAŞ

İçmece olan İspendere'de, termal kaplıcaya dönüştürme düşüncesi doğrultusunda sıcak su için yapılan sondajlar sonucunda standart sıcak su derecesine ulaşıldığı takdirde, bölgede modern termal tesisler kurulacak.

Malatya Valisi Ulvi Saran, romatizmal ve böbrek taşı gibi rahatsızlıklara iyi gelen su kaynağının bulunduğu İspendere Şifalı İçmesuyu Tesisleri mevkiinde sıcak su için Özel İdare tarafından sondaj çalışması yaptırıldığını söyledi.

Vali Saran, "Çalışmalarda 280 metreye kadar ineceğiz. Mevcut suyun daha aşağısında bir çalışma yapıyoruz. Çalışmaların hepsi jeolojik etütler sonucuna göre gerçekleştiriliyor. Son olarak 120 metreye kadar inildi. Şuanda çıkan su derecesi 34 olarak ölçüldü. Sıcak suyun işletilebilmesi için standart sıcak su 40-45 derece. Bu sıcaklık derecesi bulunduğu zaman modern bir tesis yapılacak" şeklinde bilgi verdi.

Saran, "Malatya'da termal bir tesis kurulması, iç turizmi önemli ölçüde etkileyecektir" dedi.

Çalışmaların 3 hafta sonra netleşeceği öğrenildi.

Bu arada, İspendere'de termal su için sondaj yapılmasının, şifalı su olarak bilinen mevcut suyu da kaybettirme riskinin olduğu yönünde yapılan eleştirilere yetkililerden herhangi bir yanıt gelmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız