SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail Davetini Kabul Etti

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da biraraya gelmelerinin ardından İsrail Cumhurbaşkanlığı, görüşmenin olumlu ve dostça bir ortamda geçtiğini bildirdi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlarının, Türkiye ve İsrail arasında normal, olumlu ve istikrarlı ilişkilere dönülmesinde mutabık oldukları” vurgulanarak, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Peres'in İsrail'e davetini kabul ettiği de belirtildi.

İki cumhurbaşkanının İsrail ile Filistinliler ve yanısıra İsrail ile diğer Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yollarını da ele aldıkları bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'nin İsrail ile komşuları arasındaki barışta ilerleme sağlanabilmesi için ciddi çabalar göstermeye hazır olduğunu dile getirdiği de kaydedildi.

Peres'in Gül'e, ülkesinin komşularıyla adil ve gerçek bir barış için çalıştığını söylediği ve “İsrail'in Gazze'deki Filistinliler'in acı çekmesi isteğinde olmadığını” vurgulayıp, “Ramallah'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yönetimi altında olsaydı Gazze'nin, çoktan hareketli ve canlı bir bölge durumuna gelmiş olacağını” da ifade ettiği belirtildi.

Peres'in ayrıca Gül'e, Hamas'ın Gazze'de El Fetih liderlerini öldürüp, Filistin halkına ciddi zararlar verdiğini söylediği ve “Eğer Hamas yön değiştirip İsrail'i tanısa, terör faaliyetlerini durdursa, Gazze'nin çehresi bugünkünden çok farklı olurdu” ifadelerini kullandığı da kaydedildi.

Toplantının sonunda Peres'in, Türkiye'nin, Ortadoğu barışının geliştirilmesine yönelik çabalarından dolayı Gül'e teşekkür ettiği, Gül'ü, resmen ziyaret etmesi için İsrail'e davet ettiği de ifade edildi. İsrail Cumhurbaşkanlığı, Gül'ün de Peres'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle gönderdiği samimi kutlamaya teşekkür edip, Peres'in İsrail davetini kabul ettiğini de bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız