SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail Donanması Tarafından Çevrildi

A- A+ PAYLAŞ

Libya'nın gönderdiği Gazze'ye yardım gemisi uluslararası sularda İsrail donaması tarafından çevrildi. Geminin motorunda sorun olduğu için ilerleyemediği belirtiliyor.

Gazze'ye yardım taşıyan Libya gemisi uluslararası sularda İsrail donaması tarafından çevrildi.

Mısır'a 90, Gazze'ye ise 130 kilometre açıkta duran geminin motorunda sorun olduğu ve ilerleyemediği beliritliyor.

İsrail donanması, 31 Mayıs'ta da Mavi Marmara dışındaki 5 yardım gemisinin motoruna müdahale etmiş ve daha sonra gemiler Aşdod limanına çekilmişti.

Uluslararası Kaddafi Yardım ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Yusuf Savani daha önce yaptığı açıklamada, ''Gemi hala Gazze yolunda ve rotasının değiştirilmesi konusunda herhangi bir karar mevcut değil. Gemi, İsraillilerden bu geceye kadar bölgeden ayrılması yönünde ültimatom aldı. Bunu yapmayacağız'' diye konuştu.

MISIR'A DOĞRU ROTASINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

İsrail'deki haber sitelerinden Ynet, İsrail ordu kaynaklarına dayanarak Libya gemisinin kaptanının rota değiştirdiğini bildirmişti.
Gemi kaptanının, telsizle bağlantı kuran İsrailli yetkililere gemiyi Mısır'a götüreceğini söylediği, gemiden kendisinin sorumlu olup, gemideki aktivistlerin de buna uyacağını belirttiği kaydedilmişti.

MISIR DA 'İSTİKAMET EL ARİŞ' DEDİ
Mısırlı yetkililer de geminin kaptanının, yönünü değiştirmeyi kabul ederek El-Ariş limanına yöneldiğini söylerken, İsrail televizyonlarında kaptana ait olduğu belirtilerek yayınlanan bir ses kaydında da istikamet El Ariş olarak veriliyor.

2 BİN TON İNSANİ YARDIM
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam'ın başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Kaddafi Yardım ve Kalkındırma Vakfı tarafından kiralanan Amalthea adlı gemi, Gazze'ye 2 bin tonluk insani yardım ve ilaç götürüyor.

Adı El Emel olarak değiştirilen geminin kaptanının Küba vatandaşı olduğu belirtiliyor. Gemideki 12 kişilik mürettebatın çoğunun Kübalı ve Hintli olduğu, gemide çoğu Kaddafi Yardım Vakfı üyesi 15 aktivist olduğu da bildirilmişti.

"MISIR'A GELMESİ BEKLENİYOR''
Öte yandan Mısır güvenlik güçlerinden bir yetkili, yardım gemisinin bugün Mısır'a gelmesinin beklendiğini belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen Mısırlı yetkili, Libya yardım gemisinin bu sabah El Ariş limanına geleceğini belirterek, ''Gemi Mısır makamlarından yükünü boşaltmak için izin aldı'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız