SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail ile İlişkiler Kopuyor mu?

A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in "İsrail ile askeri ve diğer tüm anlaşmalar feshedilecek" açıklamasının ardından gözler hükümete ve Dışişleri Bakanlığı'na çevrildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili soruları yanıtladı:

"Olayın üzerin den 1 hafta geçti ve uluslararası diplomatik temaslarımızın neticesinde dünyadan İsrail'e kınama mesajları yağdı. Biz bu meselenin takipçisi olacağız diye tüm uluslararası toplum Türkiye'nin yanında. BM komisyon kurulmasını önerdi. Biz bunu kabul ettik. İsrail bunu redderse uluslararası alanda hesap verme zorunluluğu doğar. Eğer çekinmiyorlarsa, suç işlediklerine inanmıyorlarsa bu komisyonu kabul etmeliler. Bu uluslararası sorumluluktan kaçma şansları yok. Bugün kaçarlarsa yarın yakalanırlar. Eğer bazı ülkeler uluslararası hukukun üstündelerse bunu öğrenelim de hukukun açık denizlerdeki sınırlarını bilelim. İki ülke arasındaki ilişkiler de gündemimizde. Biz hiçbir ülkenin vatandaşlarımıza zarar vermesine izin vermeyiz. Askeri ve diğer ilişkileri değerlendiriyoruz. Bu biraz da İsrail'in tutumuna bağlıdır. Komisyona ikna olur ve komisyonun sorularına doğru cevap verirlerse başka olur. Ama bunlardan kaçarlarsa Türkiye-İsrail ilişkileri bundan sonra normalleşmez. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız