SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail İle Kirli Pazarlık

A- A+ PAYLAŞ

Basına sızan gizli Filistin belgelerinde şok. İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Filistinli İçişleri Bakanı Nasır Yusuf’a El Aksa Şehitleri komutanı El Madun için “Neden öldürmüyorsunuz” diyor. Yusuf ise, “Kapasitemiz sınırlı” cevabını veriyor. Madun, bu konuşmadan bir ay sonra İsrail tarafından öldürülmüş.

EL Cezire ve İngiliz Guardian Gazetesi’nin haftabaşından bu yana yayımlamakta olduğu Filistin belgelerinde, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin El Fetih’in silahlı kanadıyla mücadelesinin perde arkasına dair şok edici iddialar ortaya çıktı. Filistin yönetiminin ısrarla yalanladığı ve “manipülasyon” diye nitelediği belgeler arasında İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz ile Filistinli İçişleri Bakanı Nasır Yusuf arasında geçen çarpıcı görüşmenin tutanakları var. İki yetkili, El Fetih’in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı’nın üst düzey liderlerinden Hasan el Madun hakkında konuşuyorlar. 2005 yılında geçen konuşmada Mofaz, Yusuf’a, “Biz kendisinin adresini biliyoruz. Neden öldürmüyorsunuz” diye soruyor. Yusuf’un yanıtı ise, “Kolay değil, kapasitemiz sınırlı” oluyor. Madun bu görüşmeden bir kaç ay sonra İsrail tarafından insansız bir hava aracıyla otomobiline düzenlenen saldırı sonunda öldürüldü.
AB parasıyla Hamas’a balyoz
İngiliz istihbaratı ve sivil yetkillilerin Hamas’a karşı 2004’te hazırladıkları bir planda ise “AB fonlarıyla Filistinli güvenlik birimlerinin dışında İsrail istihbaratıyla doğrudan bağlantısı olan bir görev gücü kurulması, Hamas liderlerinin ve orta kademedeki yöneticilerin enterne edilmesi, geçici olarak etkisiz hale getirilmesi, radyo istasyonlarının kapatılması ve bazı cami imamlarının değiştirilmesi” gibi öneriler dikkat çekiyor. İddialara göre, söz konusu plan Kudüs’te yerleşik bir MI6 mensubu tarafından, o dönemdeki Filistinli güvenlik yetkililerinden Cibril Rajub’a verilmiş.

Kendi insanlarımızı öldürdük

Belgelerden birinde, bir kaç ay öncesine kadar Filistinli güvenlik kuvvetlerinin eğitiminden sorumlu olarak görev yapan General Keith Dayton’un, 2009 yılında, Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat’a, “İstihbarattaki çocuklar iyi. İsrailliler onları seviyor. Ama, insanlara işkence ederek, uluslararası bağışçı ülkeler nezdinde bazı sorunlara neden oluyorlar” dediğini aktardı. Erekat ise belgelere göre, “Filistin’de tek otorite olsun diye kendi insanlarımızı öldürdük” sözlerini kullanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız