SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İsrail İnsanlığa Karşı Suç İşliyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:40
'İsrail İnsanlığa Karşı Suç İşliyor'
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, "İsrail, Salı gününden bu yana Gazze’ye yönelik uyguladığı abluka ve gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla İnsanlığa karşı suç işlemekte, ve acımazsızca katliamlar gerçekleştirmektedir" dedi. 

Dernek binasında basın açıklaması yapan Akbudak, "Şu ana kadar çocuk, kadın demeden yüzden fazla insan katledilmiş, 600'den fazla insan yaralanmış, şehir ve kasabalar harabeye çevrilmiştir. İsrail, dünyanın gözü önünde pervasızca gerçekleştirdiği saldırılarına devam edeceğini ifade etmekte, kara hareketi başlatacağını söylemektedir. Filistin’de insanların katledilmesine yol açacak bu saldırılar sadece Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen katliamlar ötesinde uluslar arası hukuk ve savaş ilkelerini hiçe sayan; insanlık onurunu zedeleyen haksız, orantısız ve kuralsız saldırılardır. İsrail bu zalimce saldırılarından bir an önce derhal vazgeçmelidir. Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan ayında, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen bu katliamlar nerede ise her yıl tekrarlanan Ramazan katliamları haline dönüşmüş, adeta İslam'a karşı gerçekleştirilen saldırılar haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMAN ÇOCUK, KADIN VE ERKEKLERİN KANI AKITILMAKTADIR"

Akbudak, yapılan katliamları kınadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Bu saldırılar, sadece İsrail tarafından gerçekleştirilmemekte, aynı anda kendine 'Müslümanım' diyen İŞİD ve benzeri çeteler tarafından yine Müslüman olan halklara karşı yapılmaktadır. İçinde bulunduğumuz kutsal Ramazan ayı içerisinde Suriye, Irak, Rojava, Kobani, Musul ve Kerkük’te gerçekleştirilen katliamlar aralıksız devam etmekte, Müslüman çocukların, kadınların ve erkeklerin kanı akıtılmaktadır. Devam eden bu katliamların hiçbir haklı ve meşru gerekçesi olamaz. Bu katliamlar, insanlığa karşı işlenen ağır hak ihlalleridir. Kim ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın şiddetle kınıyor, bir an önce katillerin insan öldürmekten vazgeçmelerini bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız