SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail- İran Savaşı Çıkabilir

A- A+ PAYLAŞ

İsrail basınında çıkan makalelerde, geçen yıl İsrail-İran savaşı çıkmasını İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin önlediği, ancak bu yıl savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğu yazıldı.

İsrail'in Haaretz gazetesinde çıkan bir haberde, "Geçen yıl İsrail-İran savaşını Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin önlediği" yazıldı. İsrail medyasına göre Savunma Bakanı Ehud Barak'ın İran'ın nükleer tesislerini vurma önerisi Aşkenazi engeline takıldı.

Haaretz gazetesinin dikkat çektiği bir başka nokta da Aşkenazi'nin koltuğu dahil, bu yıl İsrail devletinin önemli kademelerine gelecek isimlerin şahin kanattan olduğu. Yani bu yıl bir savaş olasılığı çok yüksek.

İsrail medyasına göre geçen yıl Ortadoğu'da savaşı Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi önledi.

Buna göre Savunma Bakanı Ehud Barak'ın İran'ın nükleer tesislerine saldırı teklifine Aşkenazi karşı çıktı ve bu konuda Başbakan Benyamin Netanyahu'nun da desteğini aldı.

Aşkenazi'nin, savaşın İsrail'e sadece felaket getireceğini söylediği belirtiliyor.

Barak'ın da buna karşılık Aşkenazi'nin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına karşı çıktığı da haberde yer alıyor.

AŞKENAZİ'NİN YERİNE DAHA SERT BİR İSİM GELECEK

Gelecek ay emekliye ayrılacak olan Aşkenazi'nin yerine gelecek isim ise İran konusunda daha sert politika yanlısı olan Yoav Galant.

Haberlere göre sadece Aşkenazi'nin yerine gelecek isim sertlik yanlısı değil. İran'ın 2015 yılına kadar atom bombası yapamayacağını ve bu nedenle askeri bir operasyon için acele edilmemesi gerektiğini belirten gizli servis Mossad'ın başkanı Meir Dagan da geçen hafta istifa etti.

Askeri istihbarat şefi geçen ay emekliye ayrılırken, Şin Bet'in yerel güvenlik şefinin görev süresi de Mayıs'ta sona eriyor.

Devletin önemli polzisyonlarındaki savaş karşıtı isimlerin görev sürelerinin ya bittiğine ya da bitmek üzere olduğuna dikkat çeken Haaretz gazetesi, yeni atanacakların Netanyahu hükümetinin savaş emirlerine karşı gelmeyebileceğine dikkat çekiyor.

Gazeteye göre 2011'de çatışma olasılığı çok yüksek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız