SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsrail Kalkanını Kabul Etmiyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Füze Kalkanı Projesi'nin radar sisteminin kurulması kararlaştırılan Kürecik bölgesindeki köylerin muhtarları, TBMM'ye giderek CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yla görüşüp, bu partinin grup başkan vekili Akif Hamzaçebi'yi ziyaret ettiler. Muhtarlarla birlikte basın açıklaması yapan Ağbaba, füze kalkanı radar sistemini Malatya'da istemediklerini bildirdi. Muhtarlar CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret etti ve destek sözü aldı.

BASIN TOPLANTISI..

AKP Hükümeti'nin Mavi Marmara Raporu tartışmalarının gölgesinde füze kalkanı diğer bir adıyla "İsrail'i İran tehdidinden koruma kalkanı projesini" uygulamaya geçirdiğini ve konunun hiç tartışılmadığını belirten Hamzaçebi, "Malatya'yı Kürecik'i yakından ilgilendiren böyle bir karar neden saklanmıştır" diye sordu. Hükümetin başta TBMM olmak üzere Türk halkına bilgi vermediğini ifade eden Hamzaçebi, bu konunun parlamentoda konuşulması ve siyasi partilere bilgi verilmesi ve Malatya ve Küreciklerin görüşünün alınması gerektiğini söyledi. 

Malatya Milletvekili Ağbaba da şunları söyledi:
 
"İsrail Füze Savunma sisteminin Malatya’da kurulması planlanan Akçadağ İlçesine bağlı Kürecik Bölgesi’nden gelen muhtarlarımız ile birlikte sizlerin karşınızdayız.
 
Füze Kalkanı Projesi gündeme geldiği günden itibaren konuyu kamuoyundan saklayan, soruları geçiştiren , aynı meclis çatısı altında siyasi partilerle görüş alışverişinde dahi bulunmayan AKP Hükümeti sonunda kafalarının arkasında gizlenen planı devreye koymuş,  NATO Şemsiyesi altında Malatya Kürecik bölgesine Füze savunma sisteminin kurulmasını onaylamıştır.
 
Bugün saatler süren yolculukla Ankara’ya gelen Kürecik Bölgesi köy muhtarlarımız ile birlikte devletin yetkililerine İsrail’e füze kalkanı olmak istemiyoruz diye sesleniyoruz.
 
Bizler şehrimizin İsrail kalkan sisteminin merkezi haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Hem İsrail’in karşıtıymış gibi politika güdeceksiniz. Hem de Füze kalkanını getirip Türkiye’ye konuşlandıracaksınız.
Füze kalkanının savunucusu kim?
Kim için geldi füze kalkanı?
Elbette Türkiye’yi korumak için değil.
Bu proje İran’a karşı İsrail’i korumak için hayata geçirilen bir projedir.
Füze Kalkanı Projesi Türkiye’nin İran’a karşı kalkan projesidir.
 
Bugüne kadar Devletin Başbakanı, Bakanı, Valisi, tek bir memuru bile bölge halkına konuyla ilgili açıklama yapmamıştır. Bu bölgede yaşayan hiçbir köylüye konunun içeriği, niteliği,sistemin kurulma süreci ile ilgili bir bilgi verilmiş değildir. Sorulan tüm sorular cevapsız kalmış, insanlar başlarına ne geleceğini bilmeden kendi çabaları ile mücadele başlatmışlardır. Sözüm ona ağızlarından demokrasi sözcüğünü düşürmeyen hükümet partisi yetkilileri bölge insanını hiçe sayarak bir fikir bile almadan , İsrail Füze Savunma sisteminin Kürecik’e kurulmasını ABD’li yetkililer ile birlikte uygun görmüştür.
 
Kürecik’e yol, su, kanalizasyon gibi en temel ihtiyaçları götürmeyen AKP, İsrail kalkanını kuruyor. Bunu Kürecikliler ve Malatyalılar kabul etmiyor.
 
Ayrıca Savunma sisteminin özellikle Kürecik bölgesine kurulması isteği huzursuzluk yaratmıştır. Kürecik’te 40 yıl önce ABD’nin Radar üssü kurulmuş, 68 kuşağının önderlerinden, devrimci lider Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından bu bölgede eylemler yapılmış, Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alparslan Özdoğan radar üssünü basmaya giderken Nurhak‘ta yaşanan çatışmada öldürülmüştü. Bu nedenle Kürecik Halkı olaya daha hassas yaklaşmaktadır.
 
Bizler Kürecik halkı ile birlikte füze savunma sisteminin bu bölgeye kurulması konusunun referanduma götürülmesini istiyoruz. Şayet bölge halkı sistemin Kürecik bölgesine kurulması istenmezse yöre halkının kararına saygı duyulmalıdır.
 
 İsrail çıkarlarının yanında tavır alan AKP hükümetini bir kez de uyarıyoruz.  Ülkemizi ve Malatya’mızı sonu belirsiz maceralara sürükleyecek bu taşeronluk anlaşmalarının bir parçası olmayın! Kürecik halkı savunma sistemine tepkilerini sonuna kadar demokratik yollarla göstermeye devam edecektir. Bölgede 80 yaşındaki teyzelerden, yürüme sorunu yaşayan hastalara kadar herkes  “kalkana karşı kalkan olacağız” diyorlar.
 
Bizler Füze kalkanının Malatya’ya Türkiye’ye  kurulmaması için  tüm girişimlerde bulunacağımızı belirtiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum…"
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK SÖZÜ..
Muhtarlar, Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Hüseyin Baştürk'le birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret ettiler. Kabulde konuşan Kılıçdaroğlu, “Kalkanın, İsrail'i koruma kalkanı olduğunu herkesten önce fark etmişsiniz. Elbette mücadelenizi destekleyeceğiz. İl başkanımız ve milletvekilimiz sizinle. Genel merkez olarak da sizi destekleyeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız