SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail ve ABD'ye Tepki

A- A+ PAYLAŞ

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıya tepkiler sürerken Malatya’da da 55 Oda, Vakıf, Sendika ve Dernek tarafından düzenlenen bir eylem ile saldırı protesto edildi. MHP de bir bildiriyle saldırıyı kınadı.

EYLEM..
Öğle namazının ardından Yeni Camii önü Soykan Parkı'nda toplanan kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Av. Abdulkadir Artan, “ İki gün önce başlayan ve tüm şiddetiyle devam eden İsrail terör devletinin saldırısı sonucu, 300 e yakın Filistinli masum kadın çoluk-çocuk şehit edilmiş, binlercesi de yaralı durumda, hastanelerde can çekişir duruma getirilmiştir. Yüz binlerce masum insan da, İsrail in ambargoları sonucunda, aç, susuz ve sefil durumda yaşam mücadelesi vermeye mahkûm edilmiştir. Zalimlerin oluşturduğu, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, Avrupa Birliği v.b gibi kurumlar bu güne kadar İslam ümmetinin kanının akmasını engelleyici değil, aksine zalimleri destekleyen, onlara cesaret veren ve alkışlayan kurumlar olmuşlardır.” dedi.

Eylem sırasında sık sık İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atılırken, İsrail Bayrağı ile ABD başkanı Bush’un posteri yakıldı.

HANGİ KURULUŞLAR?..
İsrail ve ABD'nin protesto edildiği eylemde okunan bildiriye imza koyan 55 kuruluş şunlar:

1-Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği.
2-Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Malatya Şubesi.
3-Hak-İş Malatya Temsilciliği.
4-Hayat Vakfı Malatya Şubesi.
5-Memur-Sen İl Temsilciliği.
6-Yağmur Çevre Aile Eğitim Ve Yardımlaşma Derneği.
7-İslami Dayanışma Vakfı.
8-Taşemder.
9-Yeryüzü Doktorları Malatya Temsilciliği.
10-Gücdüvani Ahlak Ve Çevre Derneği.
11-Niyazi Mısri Vakfı
12-Hayırda Yarış Derneği.
13-Nida Dergisi.
14-Yetimler Kervanı Derneği.
15-Meşale Eğitim Ve Kültür Derneği.
16-Tecde Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği.
17-Ayvalı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Demeği.
18-İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi
19-Hukukçular Derneği
20-Bilgi Yolu Eğitim Ve Kültür Derneği
21-Din Görevlileri Derneği
22-Eğitimciler Birliği Sendikası
23-Diyanet -Sen
24-Bem -Bir-Sen
25-Arıcılar Birliği
26-Kurucaovalılar Derneği
27-Malatya Tabip Odası
28-Diş Teknisyenleri Derneği
29-Bingöllüler Derneği
30-Mazlum-Der Malatya Şubesi
31-Fahri Kığılı Diyanet Sitesi Vakfı
32-Palulular Derneği
33-Türkiye Köy Ve Mahalle Muhtarları Derneği
34-Malatya Gönül Birliği Derneği Temsilciliği
35-Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Temsilciliği
36-Malatya İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği
37-Rehber İlim Yardımlaşma Derneği
38-Malatya Fikir Damları Derneği
39-Müsiad Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği Malatya Şubesi
40-Derme Sulama Birliği Başkanlığı
41-Hanımeli Kültür Ve Eğitim Derneği
42-Şeker İş Sendikası Malatya İl Temsilciliği
43-Tek Gıda İş Sendikası Malatya İl Temsilciliği
44-Malatya Ziraat Odası Başkanlığı
45-Özgün İrade Dergisi Malatya Temsilciliği
46-Makiad Malatya Aktif İşadamları Derneği
47-İHH Uluslararası İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Malatya Temsilciliği
48-Çağrı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
49-Malatya Eczacılar Odası
50-Güldeste Kültür Eğitim Ve Yardımlaşma Derneği
51-Zehra Eğitim Vakfı
52-Hacı Bektaşı Veli Vakfı Malatya Şubesi
53-Alikanlılar Derneği
54-Parçikanlılıar Derneği
55-Türkiye Harp Malûlleri Gazi Şehit Ve Dul Yetimleri Derneği

BİR GRUPTAN DAHA..
İsrail'in Gaze'ye saldırısı, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Platformu tarafından da kınandı.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, MSMMMO, MÜSİAD, MAKİAD, MASİAD, MOSİAD, ASKOT tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında özetle şunlar belirtildi:

"Terörün devletleşmiş hali olan İsrail bir kere daha cani yüzünü göstererek yaptığı saldırı ile Filistin'de yüzlerce masum sivili katletmiştir. Ortadoğu'da barışın olması ihtimalinden bile rahatsız olan mihrakların payandası durumundaki terör devleti İsrail'i, adeta soykırım şeklindeki hain eyleminden dolayı nefretle kınıyoruz. İsrail'in bundan önceki yaptığı benzer pek çok katliama duyarsız ve tepkisiz kalarak, hatta pasif destek vererek, bu katil devletin bu tür eylemleri tekrar tekrar yapmasına ortam hazırlayan bütün devlet, kurum ve kişileri de aynı nefretle kınıyoruz. Onlar da en az İsrail kadar terörist ve katildirler. Bu duyarsızlık ve tepkisizlik sürdüğü sürece bu hain eylemlerin süreceğini, barışı temin etmek adına verilen taviz ve gösterilen duyarsızlığın bu katliamlara ortak olmak anlamına geleceğini buradan herkese hatırlatmak istiyoruz. Artık tepkimizin kınamanın ötesine geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizde gerek fert fert ve gerekse devlet olarak, bu mezalimin durması, İsrail'in barışa zorlanması yönünde yapılacak her türlü girişimin yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bizler Malatya Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak, hiçbir günahı olmayan, sadece özgürlüklerini isteyen, pek çoğu kadın ve çocuk olan şehitlere Allah'tan rahmet diliyoruz."

MHP'NİN TEPKİSİ..
MHP İl Başkanı Ömer Ekici de, İsrail saldırısını "İsrail askeri güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği ve çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıları lanetliyorum.

Bugün gelinen noktada, Gazze’de yaşananlar bütün dünya ülkelerinin insanlık sınavıdır. Çünkü bu insanlık dışı saldırılar bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilmektedir.

Filistin bize barış ve adaletiyle gönüllerde yer etmiş bir ecdadın mirasıdır. Filistin bize Hz. Ömer’in. Selahhaddin Eyyübi’nin, Sultan Abdülhamit Han’ın emanetidir. Bu nedenle Filistin’de, Gazze’de yaşanan dramı sona erdirmek en başta bizim vebal ve sorumluluğumuzdur.

Dünya kamuoyu bu katliamları durdurmak için cılız tepkiler vermek yerine İsrail’e karşı ciddi yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak adımları atmak zorundadır.

Çok net ifade ediyorum, bu bir devlet terörüdür. Bu bir insanlık suçudur, bu adı konulmamış bir soykırımdır. İsrail derhal bu saldırılara son vermelidir.Bu saldırılarda anlaşılıyor ki; bu bir projenin gereğidir,bu proje Büyük Orta Doğu Projesidir.

Türkiye’nin barış için gösterdiği çaba adeta bombalanmıştır,altın tepsi içerisinde sunulan barış palanları ıle BOP ‘un Barış Projesi degil,”Büyük Oyun Projesi”olduğu anlasılmıstır.Türkiyenin etrafında olusan ateş çemberi yenı karaları gerektırmektedir. Bunların başında Sayın Başbakan derhal BOP Eş Başkanlığından çekilmelidir. ABD’nın bu vahşi planına alet olunmamalıdır dıyor,bu saldırıda şehit olan din kardeşlerimize Allahtan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum." açıklamasıyla kınadı.

Bu arada bir grup ESP'li de, PTT önünde düzenledikleri eylemle İsrail saldırılarını protesto etti.

MEMUR-SEN'İN EYLEMİ..
İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıya tepki için düzenlenen basın açıklaması mitinge döndü. Saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklaması Soykan Parkı'nda yapıldı. Vatandaşların da katılımıyla yapılan basın açıklaması, küçük bir mitinge döndü.

İsrail ve ABD aleyhinde sık sık sloganların atıldığı mitingde konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, saldırıların biran önce durdurulması çağrısında bulundu.

Katılımcılar, daha sonra toplu halde ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Öte yandan İsrail saldırısına uğrayan Filistinliler için Akranlar A.Ş, tarafından 10 bin YTL'lik gıda ürünü gönderilecek. Kızılay Malatya Şube Başkanı Ali Yalçın ise, Akranlar A.Ş'nin bu hareketinin diğer kuruluşlara da örnek olmasını temenni ederek, Filistinlilere maddi yardımda bulunmak isteyenlerin Kızılay'ın bankadaki ilgili hesaplarına para yatırabileceklerini veya Kızılay'a başvurabileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız