SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail Yardım Gemilerine Saldırdı: 16 Ölü

A- A+ PAYLAŞ

Gazze'ye yardım götüren uluslararası yardım konvoyuna sabaha karşı uluslararası sularda İsrail askerleri saldırdı. Saldırıda ana hedef "Mavi Marmara" adlı Türk yardım gemisi oldu. Türk bayraklı gemiye helikopterlerden halatlarla inen askerler çevreye ateş açtı.

İlk önce operasyonda 2 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı haberleri geldi. Ancak İsrail televizyonları gemide ölü sayısının 16 olduğunu duyurdu. El Cezire'ye göre ölenlerin 9'unun Türk olduğu iddia edildi...

İlerleyen saatlerde ise İsrail radyosu, askeri sansürün, İsrail’deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi. Radyo, en az bir İsrail hastanesine yaralıların nakledildiğine ilişkin bilgi edindiklerini belirtti ve başka bilgi vermedi.

Yetkililerin, birçok hastaneye yaralı kabulüne hazırlanmaları talimatı verdiği kaydedildi.

İsrail donanmasının dün gece Gazze’ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail’de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi.

İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon’daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa’ya nakledildiğini bildirdiler.

Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi’nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti.

Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti.

İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul’da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara’daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular.

Görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod’a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi.

EL CEZİRE'YE GÖRE ÖLENLERİN 9'U TÜRK

Gazze'ye giden Türk yardım gemisine İsrail askerleri helikopterlerden indi ve ateş açtı.

Gazze'ye giden yardım gemilerine, İsrail askerleri operasyon düzenledi. Saldırıda 10 ile 20 arasında kişi hayatını kaybetti. Ancak net sayı henüz belli değil. Ölenlerden 9'unun Türk olduğu belirtiliyor.

Gazze'ye yardım konvoyundaki gemilere İsrail askerleri tarafından kanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda ölenlerin sayısına ilişkin çelişkili bilgiler geliyor. İsrail hükümetine göre 10, İsrail basınına göre ise 16 ile 20 arasında kişi hayatını kaybetti.

El Cezire televizyonu ise ölenlerin 9'unun Türk olduğunu duyurdu.

İnsani Yardım Vakfı İHH'nın organizasyonu ile hareket eden ayrdım filosundaki 9 gemi, dün Kıbrsı açıklarında buluştu ve Gazze'ye doğru hareket etti. Ancak filo henüz İsrail'in karasularına bile girmeden İsrail ordusunun saldırısına uğradı.

Gece saat 04.30'da düzenlenen operasyon, İsrail sularına 70 mil açıkta gerçekleşti. Askerler helikopterlerden gemilere indi ve silah kullandı.

Televizyonlara yansıyan görüntülerde bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız