SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'de Davutoğlu Şoku

A- A+ PAYLAŞ

İsrail, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, meslektaşı Lieberman’ın davetini reddetmesinin şokunu yaşıyor. İsrail Dışişleri Sözcüsü, “Davutoğlu’nun cevabı üzücü” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, Habertürk’e yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu İsrail’e davet ettiği makalede “somut bir teklif değil, iki ülke ilişkileri adına bir açılım” önerdiğini belirtti. Palmor, Davutoğlu’nun “Bunlar gazete yazılarıyla olmaz, ilkeli duruşla olur” eleştirisine de cevap verdi.

Davetin ‘Türkiye’ye uzatılmış bir el’ olduğunun altını çizen Palmor, şunları söyledi:
“Türk bakanın, bunu açılım yapmak için bir fırsat olarak görmemesi çok üzücü. Bu uzatılmış bir eldi ve reddederken daha iyi, daha diplomatik bir tepki gösterilmeliydi. Bunun, basında yapılması daha olumlu bir atmosfer oluşturmak içindi. Elbette, Sayın Davutoğlu bu makaleyi somut bir davet olarak göremez. Kimse onun Jerusalem Post’u okuduktan sonra uçağa atlayıp İsrail’e gelmesini beklemiyordu. İşler böyle yürümez. Ancak buna münasip diplomatik tepki olabilirdi. Biz bu buluşmayı organize edebileceğimiz koşulları yaratacak bir diplomatik temas bekliyorduk. Ama bunu kamuya yapılan böylesi bir açıklamayla reddetmek bu konuda karşı tarafta hiçbir istek olmadığını da gösteriyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız