SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'e Büyük Protesto

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'de giriştiği saldırıları protesto için Malatya'da bazı sivil toplum örgütlerinin ortak organizasyonuyla yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı bir miting gerçekleştirildi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan miting düzenleme komitesi başkanı Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, " Gazze'de korkunç bir vahşet sergileyen kadın-erkek çoluk çocuk, demeden masum insanları katleden, Filistinli Müslümanlara soykırım uygulayan dünyanın en azılı terörist devleti katil İsrail'e lanet olsun. Bu vahşete arka çıkan, insan hakları ve demokrasi şampiyonları, ABD ve AB ülkeleri, Gazze'deki katliama seyirci kalan sözde İslam ülkelerinin idarecileri, sizlere de yazıklar olsun. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Filistin'in tapuları bizdedir. Filistin'e kendi ülkemiz gibi sahip çıkmak zorundayız. Türkiye, Suriye-İsrail barış görüşmelerinden derhal geri çekilmeli. İsrail'deki büyükelçimizi de geri çekmelidir. İsrail'le yapılan askeri eğitim ve silah alımı anlaşmaları derhal iptal edilmelidir. Katil Siyonist rejime diz çöktürmek için, bütün gücümüzle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayaduman konuşmasının sonunda da Malatya Belediye Meclisi’nden isteklerinin Malatya’da bir caddeye ‘ Gazze’ isminin verilmesi olduğunu da belirterek, “ Gazze Müslümanlarına yardım, her Müslüman için farzdır. Herkes gücü kadar mutlaka yardım etmelidir . İslam ülkelerinin yöneticileri uyusa da Allah’a hamdolsun bizim milletimiz ayakta. Katil Siyonist rejime diz çöktürmek için, bütün gücümüzle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumu haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mitinge, Gazze'de yaralanarak bir süre İstanbul'da tedavi gören Filistinli Muhammed Ebul Hatır'da katılarak yaptığı konuşmada, İsrail'e karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

Malatya CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'da CHP İl Başkanı Celal Berktaş ve Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnel ile birlikte oluşturulan platformun yanında izledi.

Saadet Partisi’nden Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan Mehmet Yaşar Çerçi’de SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte mitinge katıldı.

Emniyetin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde katılımcılar, "Mehmetçik Gazze'ye", "Malatya, Gazze omuz omuza", "Malatya, Gazze'dir", "Müslümanlar kardeştir", "Biz Filistinliyiz", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" şeklinde sloganlar attı.

Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Malatya'da Pazar günü de, 14.00'te Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı'nda İsrail'i protesto eylemi yapılacağı bildirildi.

AVUKATIN TALEBİ..
Öte yandan Malatya Barosu avukatlarından Zeki Taşkıran, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçe ile Filistin Soykırımı Tasarısı'nın hazırlanması ve kabul edilmesini talep etti.

Avukat Zeki Taşkıran tarafından TBMM Başkanlığı'na gönderilen dilekçede, "İsrail tarafından Filistin toprakları özelliklede Gazze başta olmak üzere işgal edilmeye başlanmıştır. Söz konusu işgal her ne kadar İsrail tarafından işgal olarak görülmese de, İsrail'in önce havadan ve sonrada Gazze içine girmesi ve hedef gözetmeksizin çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm sivilleri vurması ve yapılan yardımların ulaşmaması için tüm kapılarının kapaması, ulaşımı kesmesi ve sair haller tamamıyla bir soykırım yapıldığını açıkça göstermektedir. Avrupa Birliği ülkelerinin yıllar öncesine ait olayları farklılaştırarak soykırım diye dayatmaları ve kendi meclislerinden geçirmelerine karşılık olarak Avrupa'ya ve Amerika'ya asıl soykırımı göstermek adına Müslüman Filistinlilerin etnik temizlik olarak soykırıma tabi tutulmaları nedeni ile İsrail soykırım yaptığının Türkiye Cumhuriyeti tarafından tespiti ve tanınması gerekmektedir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız