SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'e Mescid-i Aksa Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:26:33
İsrail'e Mescid-i Aksa Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırması Malatya’da protesto edildi. 

Malatya’da Cuma namazı sonrasında Soykan Parkı’nda Malatya Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen eyleme kadınlar ellerinde Kur’an-ı Kerimleri taşıyarak katıldı. Bazı kadınlar ise beyaz bez giyerek “Kefenimizi alıp geldik” dövizlerini taşıdı. Katılımcılar yine İsrail'i kınayan pankart ve dövizler taşıdı.

Eylemde okunun açıklama önce Arapça olarak okundu. Eyleme destek veren sivil toplum kuruluşları adına yapılan ortak açıklamada, “Birleşmiş Milletler kör, Avrupa Birliği sağır, Amerika Birleşik Devletleri suç ortağı, Müslümanların üzerine çöreklenmiş gerici liderler ihanet içerisinde. Bu gün Malatya Filistin'dir. Türkiye Filistin'dir. Allah'ın arzı, yeryüzü Filistin'dir. Tüm mazlumlar Filistinlidir. Hakkaniyetten yana olan tüm insanlar Filistin davasını dava edinmişler, siyonistlere lanet etmektedirler. Ey siyonistler duyun bizi! Bizler bir ölür, bin diriliriz. Bir Musa çıkar kuşatılmış topraklardan akıttığınız kanda boğulursunuz” denildi.

Eylem yapılan duanın ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Malatya’da 9 Kasım Pazar günü saat 12.00’de Soykan Parkı’nda geniş katılımlı bir protesto mitingi düzenleneceği açıklandı.

KINA GÖNDERDİLER

Bu arada Anadolu Selçuklu Ocakları üyeleri, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıya ilişkin sadece kınama mesajı yayınlayan 11 İslam ülkesi liderine PTT’den kına gönderildi. 

Anadolu Selçuklu Ocakları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıya ilişkin PTT önünde basın açıklaması yaptı.

Burada basın açıklaması okuyan Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Siyonist İsrail ne zaman Filistin’e Gazze’ye Mescid-i Aksa’ya bir saldırı gerçekleştirse İslam dünyasının liderleri saldırıyı kınamakla ve sert açıklama yapmakla geçiştiriyor. Liderlerin en büyük hünerleri kınamak. Anadolu Selçuklu ocakları olarak İslam dünyasının liderlerine kınamaya gerek olmadığını, kınama yerine kına yakmaların tavsiye ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

“İktidarın samimiyeti ortaya koyması ve Siyonist İsrail’in mallarını ülkemize koymamasını ve yasaklanmasını ivedi bir şekilde bekliyoruz“ diyen Geçen, İsrail patentli ürünlerin alınmamasını tavsiye etti.

Basın açıklamasından sonra 11 İslam ülkesi liderine PTT’den kına gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız