SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'e Meydan Okuyan Tek Adam

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'ye girerek 600 Filistinliyi öldürmesi karşısında BM, Arap Birliği, Arap ülkeleri ve Avrupa Birliği tek somut bir adım atamazken, Venezuella Devlet Başkanı Chavez, şu anda Gazze'de olan biten 'soykırım' diyerek İsrail büyükelçisini çalışanlarıyla birlikte sınır dışı etti.

Venezuelle Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada sınırdışı emrinin İsrail büyükelçisine ulaştırıldığı belirtildi.

PERES, BUSH'LA BİRLİKTE LAHEY'DE YARGILANMALI

Bu duyurudan saatler önce de Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, televizyonda yayınlanan beyanında "Şu anda Gazze’de olup bitenler holokostun ta kendisidir. Artık İsrail Devlet Başkanı ABD Başkanı’yla birlikte Lahey’de soykırımdan yargılanmalıdır" dedi.

Chavez önceki gün de ABD’yi, Ortadoğu’yu istikrarsızlığa itmek ve İsrail saldırılarını meşrulaştırmak için zehirletmekle suçlamıştı.

BM 4.5 SAAT GÖRÜŞTÜ SONUÇ FİYASKO

İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi 4.5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplandı sonunda bazı ülkelerin İsrail'i eleştirdiği ve bir an önce askeri operasyonların durdurulması çağrısı yapıldı.

BM, İsrail'in Fransa ve Mısır tarafından önerilen ateşkes önerisine yanıt vermesini beklediklerini söyledi.

Operasyon 12. gününe girmesine rağmen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ancak gelecek hafta Ortadoğu'ya gidebileceğini açıkladı.

ARAP BİRLİĞİ 'ÇEKİL ÇAĞRISI YAPTI

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da ateşkesin biran önce sağlanması ve İsrail birliklerinin Gazze'den geri çekilmeleri gerektiğini söyledi. Musa, “Karar tasarıları metinleriyle günler geçirilmemeli, Gazze'de ölenlerin yüzde 40'ı sivil” dedi.

AB ATEŞKES ÇABALARINI SÜRDÜRÜYOR

Avrupa Birliği adına bölgede ateşkes çabalarını sürdüren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Gazze'de ateşkesin o kadar uzak olmadığını söyledi. Sarkozy ateşkes için Suriye ile görüşme yaptı ve Mısır'a giderek Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü. Sarkozy Suriye'den ateşkes yapılması için Hamas'a baskı yapılmasını istedi.

VE ARAP ÜLKELERİ...

Arap ülkeleri Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt gibi ülkeler ise İsrail'in Gazze saldırısı karşısındaki sessizliğini koruyor. Sadece Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Filistin kökenli kraliçe Raina, Filistinli çocuklar için yardım çabaları olduğunu açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız