SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'i Protesto Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:53
İsrail'i Protesto Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, başta Filistin olmak üzere Müslüman ülkelere yapılan saldırılar basın açıklaması ile kınandı. 

Malatya Yeni Camii’de Cuma namazı sonrasında toplanan Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Birlik Vakfı, Akıncılar, Alperenler Malatya Şubesi üyeleri, sloganlar atarak Soykan Meydanı’na geldi.

Soykan Meydanı’nda sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Abdulkadir Karaduman, başta Filistin olmak üzere, Müslüman ülkelere yapılan saldırıları kınadıklarını belirtip, İslam alemini birlik olmaya ve birlikte tepki vermeye davet etti. Müslümanlara saldırının her geçen gün arttığını belirten Karaduman, “Amerika ve İsrail’in Gazze, Irak ve Suriye’de yapmış olduklarını göremezsek ve basite alırsak yanlış davranış sergilemiş oluruz “ifadelerini kullandı.

Ellerinde pankartlar ile İsrail aleyhine slogan atıp, tekbir getiren topluluk, “Müslüman uyuma, Filistin’e sahip çık”, “Kahrolsun İsrail”, "Bir Musa gelecek, sizi vuracak” diye bağırdı.

Topluluk daha sonra dağıldı.

KADINLAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

Bu arada, sloganlar atarak basın açıklaması için camiden meydana geliş sırasında, modern giyimli iki bayanın alkışlarla eylemcilere destek verdikleri görüldü.

CUMA HUTBESİ'NDE..

Öte yandan Malatya'da, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı Cuma hutbesinde gündeme getirilirken, Cuma namazı sonrasında ise Filistinliler için yardım toplandı. 

Malatya’daki camilerde Cuma hutbesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı, "Mazlumların ümidi olabilmek" başlıklı hutbe okundu.

Hutbede, “Bir rahmet, mağfiret iklimi olan şu mübarek günlerde İslam dünyasının çeşitli yerlerinden felaket haberleri gelmektedir. Ne acıdır ki, son yıllarda Ramazana, gönüllerimiz mahzun, gözlerimiz yaşlı olarak giriyoruz. Bu sene, İslam dünyası olarak yine büyük bir üzüntüyle Ramazanı geçiriyoruz. İslam dünyası bir yandan harici saldırı ve tehditlere maruz kalırken diğer yandan da kendi içinde bitmez tükenmez siyasi mücadelelerin yol açtığı kan, gözyaşı, feryat ve iniltilerle sarsılmaktadır. Saltanat ve hükümranlık sevdası, güç ve iktidar tutkusu, kardeşi kardeşe kırdırmaktadır. İslam’ın bir kısım cahil müntesipleri, ihtirasları uğruna hayatı birbirilerine zehir etmektedir. Oysa, bir insanın katlini bütün insanlığın katli sayan bir dinin mensuplarının şiddet, çatışma, öldürme ve katliam hadiseleriyle anılması ne kadar da üzüntü vericidir” ifadeleri kullanılıp, daha sonra özetle şunlar belirtildi:

“İslam dünyasındaki bu olumsuzlukların yanında son günlerde bir de İsrail’in Gazze’de, masum insanlara yönelik zalim saldırısı kalplerimizi bir kez daha yaraladı. Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor.

İsrail’in Filistin’e yönelik acımasız saldırısı yeni değildir. 2009 yılında da birçok can ve mal kaybına yol açan Gazze saldırıları sonucunda yaraları sarmak amacıyla Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatılmış; milletimiz, merhamet ve cömertlik duygularıyla yardımlarını esirgememişti. Toplanan bu yardımlar Filistin’deki kardeşlerimize sağlık, gıda, temizlik ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemeleri olarak gönderilmişti. Gazze halkının acısı paylaşılarak yaralarına merhem olunmaya çalışılmıştı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olmuştur. Başkanlığımızın başlattığı bu kampanyaya, her zaman olduğu gibi yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz ümidiyle, mazlum, mağdur Filistinli kardeşlerimize yapacağınız yardımların kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum

Bu mübarek ayda, bu mübarek günde bu mübarek mekânda bizler Rabbimize el açıp diyoruz ki:

Rabbimiz! Bizleri insanlığını unutanlardan değil, insanca yaşayanlardan eyle. Rabbimiz! Şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde varlık mücadelesi veren kardeşlerimize rahmetinle, nusretinle muamele eyle. Allah’ım! Dünyanın muhtelif yerlerinde katliamlarda hayatını yitiren kardeşlerimize rahmet eyle! Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle! Alem-i İslam’ı içine düştüğü fitnelerden, tefrikadan, cehaletten, kan ve gözyaşından kurtar. Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle. Şu mübarek vaktin hürmetine dualarımızı kabul eyle.”

Bu arada, Cuma namazı sonrasında, İsrail’in saldırısında mağdur olan Filistinliler için camilerde yardım toplandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız