SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'i Protesto Eylemleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Cuma namazı sonrası bir grup İsrail bayrağı yakarken, PTT önünde de birçok kuruluş tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, İsrail'in Filistin ve Lübnan saldırıları kınandı.

PTT ÖNÜNDE AÇIKLAMA..
Malatya'da farklı düşüncelere mensup sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, ortak bir basın açıklaması yapıp İsrail'in Filistin ve Lübnan saldırılarına tepki gösterdi.

Mazlumder, İnsan Hakları Derneği, Türk-İş, Hak-İş, Disk, Öz İplik-İş, Hizmet-İş, Eğitimsen, Tüm Bel-Sen, Ses, Bes, Birleşik Taşımacılık Sendikası, Haber Sen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Tüm Köy-Sen, İslami Dayanışma Vakfı, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Memursen, Eğitim Bir-Sen, Özerk Diyanet Sendikası, Saadet partisi, SHP ve Emek Partisi'nin de aralarında bulunduğu farklı düşünce yapılarına mensup sendika ve kurumlar bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Hasan Yaylagül, 'Filistin ve Lübnan Halklarıyla Dayanışma Platformu' adıyla İsrail'i ve İsrail'e destek veren ABD'yi protesto ettiklerini belirterek, "Başta ABD, İngiltere ve İsrail'in baş aktörlüğünü üstlendiği gözü dönmüş saldırganlık, Ortadoğu'nun yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmek, dünya halkları üzerinde egemenlik sağlamak için Ortadoğu'yu ve tüm insanlığı kanlı bir savaşa sürüklemektedir. Hükümet, derhal çocuk katili İsrail ve onun patronu ABD ile anlaşmaları iptal etmelidir. Ülkemiz için utanç kaynağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki İsrail ile Dostluk Grubu dağıtılmalıdır" dedi.

Protesto gösterisi, atılan sloganlardan sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

CUMA NAMAZI SONRASI..
Öte yandan, Cuma Namazı sonrasında bir grup, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yaptığı saldırıları kınayarak, İsrail bayrağını yaktı.

Yeni Camii'de Cuma Namazı sonrasında toplanan bir grup vatandaş tekbir getirip, sloganlar atarak, İsrail bayrağına benzin döküp yaktı.

Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağılırken, eyleme Cuma Namazı'ndan çıkan çocuklarda katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız