SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İsrail'in Kap Yalayıcısı..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir grup, Filistin'e yardım konvoyuna saldırı nedeniyle Mısır'ı protesto etti. Malatya'dan da bir grubun konvoyda yeraldığı belirtilen protesto gösterisinde, "İsrail'in çanak yalayıcısı Mısır" pankartı dikkat çekti.

Malatya Meşale Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kurucularından Necip Cengil, Soykan Parkı'ndaki protesto eyleminde şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği gibi, bundan bir yıl önce İsrail Gazze’de bir soykırım girişiminde bulunmuş ve Gazzeli 1400 insanımızın şehit olması, yüzlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bir saldırı gerçekleştirmişti.

Gazzelilerin direnişi, dünyanın tepkisi, Müslümanların duyarlılığı neticesinde İsrail geride büyük bir yıkıntı, harap edilmiş Gazze bırakarak katliamı sona erdirdiğini açıklamıştı.

Gazze hala harap çünkü İsrail yalnızca silahları susturdu. Ablukayı devam ettiriyor. Gazze’yi açlığa mahkûm etmiş durumda. Gazze muhasara altında. Gazze dünyadan tecrit edilmiş durumda.

Bu muhasaranın benzeri daha önce İslâm tarihinde yaşanmıştı. Peygamberimiz ve beraberindekiler Mekke’nin bir mahallesinde muhasara edilmiş, kendileriyle her türlü ilişki kesilmişti. Orada açlık ve mağduriyet son noktaya geldiğinde, insaf ve vicdan sahibi bir avuç Mekkelinin girişimleriyle muhasara sona ermiş, abluka kaldırılmıştı.

İşte bugün, Gazze’ye yönelik ablukayı kaldırmak amacıyla, dünyanın dört bir tarafından, Müslim-Gayrimüslim yüzlerce insan, insanlığın ortak vicdanı olarak Gazze sınırında bekliyor. Yaklaşık yirmi gündür Mısır’ı yönetenler tarafından oyalanan bu “insanlığın ortak vicdanı kafile” Gazze’ye ulaşma hedefinden vazgeçmeden, kararlı duruşunu sürdürüyor.

Daha önce Mısır’ı yönetenler tarafından, yapılan anlaşma gereği, Gazze’ye girişlerine izin verileceğine dair kendilerine söz verilen kafile, dün gece, Mısır polisinin planlı bir saldırısına maruz kaldı. Aralarından yaralananlar oldu. Gözaltına alınanlar var.

Bilinmelidir ki; Mısır’ı yönetenler insanlığın yüzkarası bir davranış sergilemektedir. Mısır’ı yönetenler, bir ülkenin, ülkeyi yönetenler tarafından nasıl rezil edilebileceğini bütün dünyanın şahitliğiyle ortaya koymuştur.

Mısır’ı yönetenlerin bu basiretsiz davranışının bir İsrail sevdasına dayandığını düşünüyoruz. Mısır’ı yönetenlerdeki bu İsrail sevdasının yerini İnsanlık sevdasının, Kardeşlik hukukunun almasını umut ediyoruz.

Mısır’ı yönetenler bilmelidir ki, bütün zalimleri bekleyen son aynıdır. Onlar mazlumlara yaptıklarının sonuçlarını bu dünyada görmeye başlar. Mısır yönetimi Gazzelinin ve dünya Müslümanlarının, dünyanın vicdan sahibi insanlarının beddualarından çekinmelidir.

Dernek olarak üyesi olduğumuz Anadolu Platformu Başkanı, Sayın Turgay ALDEMİR, Malatya Meşale Eğitim ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Sayın Tamer Çalhan, yine Malatya Meşale Arama Kurtarma (MAKUT) elemanlarından bir grupta kafilede yer almaktadır. Dün gece Mısır Polisinin planlı saldırısına maruz kalan grubun bekleyişi devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye den giden parlamenterlerinde içinde bulunduğu heyet, İHH Başkanı ile Mısır’ı yönetenler arasında görüşmeler devam etmektedir. Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak, “insanlığın ortak vicdanı” kafileye, Mısır Polisinin yaptığı saldırıyı ve Mısır’ı yönetenleri telin ediyor ayrıca Mısır’ı yönetenleri insanlığın ortak vicdanına dâhil olmaya davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız