SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Korktuğu Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Özellikle İsrail'i kaygılandıran Rus yapımı S-300 füzelerinin İran'a sevkıyatına başlandığı bildirildi. Uzun bir süredir füze ve radar sistemlerin satışı konusunda sessiz kalan Rusya ve İran sonunda anlaşmayı teyit etti. İran resmi kaynaklarından edinilen bilgiye göre S-300 hava savunma füzelerinin parçaları birer birer ülkeye gelmeye başladı. İran parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı yardımcısı İsmail Kosari, IRNA'ya yaptığı açıklamada, füzelerin bizzat Moskova hükümetinden satın alındığını dile getirdi.

S-300 NEDİR

Komünist Rusya döneminde 70'li yıllarda Patriot füzelerine karşı geliştirilen S-300 füzeleri askeri literatürde uzun menzilli olarak yer alıyor. Ancak asıl önemlisi füzeler değil, onlara ait olan radar sistemi. S-300'lerin radarları menzili içinde tüm uçakları yakalayabiliyor. Tehdit algılandığında yüzlerce füze beş dakika içinde ateşlenebiliyor. Bulunduğu yerden 200 km yarı çaptaki bir alan içinde uçan kuşu dahi tespit eden S-300'ler ayrıca bir filodaki tüm uçakları aynı anda hedef de seçebiliyor. Hedefe 50 metreye yakın bir mesafeden geçişi sırasında yok etme özelliklerine sahip. Uzmanlar Arrow- 2'nin S 300'den daha üstün olduğunu belirtiyor. Ruslar S-300 sistemini "İşte Patriot'ların pabucunu dama atan füze" diye tanımlıyor.

ÖZELLİKLERİ

Üretici Firma: Almaz
Üretici Ülke: Rusya
Tipi: Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi
Güdüm Sistemi: Yarı Aktif Radar Güdümlü
Fırlatma: 4X12 dikey lançer
Savaş Başlığı: 143 kg'lık parça tesirli HE
Azami Etkili Menzili: 150 km
Azami Etkili İrtifası: 30,000 m
Sürati: 4.5 mach
Boyutları: 7.1 m uzunluk, 515 mm çap
Ağırlık: 1,500 kg
Fiyatı: 700 milyon dolar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız