SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Ön Şartı

A- A+ PAYLAŞ

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in sözcüsü Mark Regev, Hamas'ın yeniden silahlanmasını önleyici koşulları içermeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'de ateşkes sağlanması için öne sürdüğü ana şartlar konusunda açıklamada bulunan Regev, "Hamas'ın silahlanmasının önlenmesi, her türlü yeni sükunet sağlayıcı anlaşmanın vazgeçilmez esasıdır. Bu bir çeşit yap yada boz meselesidir" dedi.

Regev bunun, Olmert'in, Gazze'de hızlı bir ateşkes sağlanması amacıyla İsrailli ve Filistinli liderlere toplantı çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı görüşmede verdiği ana mesaj olduğunun altını çizdi.

Hamas'ın, Kahire'nin girişimiyle daha önce sağlanan 6 aylık ateşkesi, Mısır-Gazze sınırının altından geçen tüneller vasıtasıyla Gazze Şeridi'ne silah kaçırmak için kullandığını öne süren Regev, "Hiçbir şart altında, Hamas'ın TelAviv'in eteklerini vurması için füzelerinin menzilini 60 kilometreye çıkarmasına imkan sağlayacak yeni bir sükunet sağlayıcı ateşkese razı olmayacağız" diye konuştu.

Öte yandan, İsrailli yetkililer de yaptıkları açıklamalarda İsrail'in, gelecekte yapılacak bir ateşkesi izleyen gözlemciler yerine, Mısır-Gazze sınırında görev yapacak ve Hamas'ın yeniden tüneller vasıtasıyla silah kaçakçılığı şebekesi kurmasını engellemeye odaklanacak bir uluslararası misyon istediklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız