SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Özrü Dünya Basınında...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:15
İsrail'in Özrü Dünya Basınında...
A- A+ PAYLAŞ

Netanyahu'nun Erdoğan'dan özür dilemesi dünya basınında da geniş yer buldu...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin baskını ve yaşanan ölümlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesi, Amerikan medyasında son dakika gelişmesi olarak duyruldu.

NEW YORK TİMES GAZETESİ: OBAMA'NIN ESERİ

Özür dileme haberine internet sayfasında geniş yer veren The New York Times gazetesi, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi diplomatik ilişkileri yenileyecek" ifadelerine yer verdi. NYT'nin haberinde Türkiye ile İsrail arasında uzun yıllara dayanan bir ilişkinin olduğu, 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaydan sonra ilişkilerin tıkandığı ifade edildi. Haberde ayrıca Başbakan Erdoğan'ın son zamanlarda Siyonizm'i insanlık suçu olarak gördüğü bilgisi hatırlatıldı.

EL CEZİRE

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze filo olayında dokuz Türk vatandaşının ölümüne yol açan baskın için Türk devletinden özür diledi.

JERUSALEM POST: TARİHİMİZDE İLK KEZ ÖZÜR DİLEDİK

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Netanyahu'nun Mavi Marmara olayı için Türkiye'den özür dilemesini 'İsrail tarihinde bir ilk' diye duyurdu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsrail'i ziyareti sırasında Başbakan Netanyahu'yu uyardığını belirten gazete, Türkiye ve İsrail başbakanlarının 3 yıldır ilk defa iletişim kurduklarına vurgu yaptı.

THE WALL STREET JOURNAL

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal ise haberi, "Netanyahu, Türkiye'den ölümlü gemi baskını için özür diledi" başlığı ile verdi. Gelişmeyi olumlu olarak değerlendiren gazete, "Obama'nın Ortadoğu gezisinde İsrail'in özür dilemesi beklenmedik bir gelişmeydi" yorumunu yaptı.

CNN

CNN televizyonu gelişmeleri son dakika olarak duyurarak "İsrail, ölümlü baskın için Türkiye'den özür diledi" başlığını kullandı. Haberde, "Türkiye uzun yıllar İsrail'in önemli bir müslüman arkadaşıydı. İsrail - Türk ilişkilerin bozulması, bölgedeki Arap baharı ve Ortadoğu'daki diğer gelişmeler, İsrail'in bölgede yanlız kalmasına neden olmuştu. Erdoğan'ın İsrail eleştirileri ise Arap dünyasında pek çok kişi tarafından memnuniyetle karşılanıyordu" denildi.

WASHINGTON POST

Washington Post Gazetesi ise "Obama, İsrail gezisini birbirinden uzaklaşmış iki gücü bir araya getirerek bitirdi" başlığı ile verdiği haberinde, özür dileme konusunda Obama'nın da telefonla katıldığını, Dışişleri Bakanı John F. Kerry'nin daha Massachusetts senatörü iken Netanyahu ve Erdoğan arasında uzlaşma aradığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız