SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Teklifine Red

A- A+ PAYLAŞ
 
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye'ye yardım taleplerinin Ankara tarafından geri çevrildiğini söyledi.
 
Televizyon kanalı Channel 2'ye konuşan Barak, "Türklerin yardımımızı istemediği yönünde bir izlenime sahibim" dedi.
Barak şöyle devam etti, "Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa ya da konuyu yeniden gözden geçirirlerse; biz teklifimizi yaptık ve yardım için hazır durumdayız" dedi.
 
Haaretz gazetesinin daha önceki haberine göre, Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istemişti.
 
Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” demişti.
 
YARDIM MESAJI YAĞIYOR
İsrail Jeofizik Enstitüsü ise Doğu Anadolu depreminin başkent Tel Aviv'deki yüksek bölgelerde de hissedildiğini belirtti. İsrail’in haricinde Yunanistan, Azerbaycan, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan ve İsviçre’den de yardım teklifi geldi.
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığı ve yardımda bulunabileceklerini söylediği bildirildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız